Δρ Κολιού: Δύσκολο να πάμε σε lockdown – Αυτά προτείναμε στον Πρ. Αναστασιάδη (ηχητικό)


Πάμε σε αυστηροποίηση των μέτρων και όχι σε lockdown βάσει των συζητήσεων που έγιναν χθες βράδυ κατά την συνάντηση της Επιστημονικής Ομάδας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύμφωνα με την Δρ Μαρία Κολιού, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας. Η Δρ Κολιού δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 πως κατά την διάρκεια της συνάντησης χθες βράδυ με τον Πρόεδρο, οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν όπως αντί κλεισίματος πάμε σε αυστηροποίηση πρωτοκόλλων σε χώρους εστίασης, ενώ θα μειωθούν τα μηνύματα το Σαββατοκύριακο από τρία σε δύο. Επιπλέον η Δρ Κολιού είπε πως όσον αφορά τις μαζώξεις σε σπίτια θα ισχύει μία οικογένεια συν τέσσερα άτομα για την περίοδο των εορτών, ενώ για τους εκκλησιασμούς την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να παραμένει το όριο των 50 ατόμων εντός της εκκλησίας και πιθανώς με σημάνσεις στο προαύλιο.

Παρεξηγήσιμη η κατάσταση

Παρεξηγήσιμη, χαρακτήρισε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και την κατάσταση στην κατάταξη της Κύπρου από τον  ECDC και άλλες χώρες, καθότι εμείς είμαστε κοντά στην πραγματικότητα, λόγω των πολλών διαγνωστικών τεστ που κάνουμε στην κοινότητα σε σχέση με άλλες χώρες που κάνουν επιλεκτικά.Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία είπε πως ναι είναι άσχημη και υπάρχει μεγάλη συρροή περιστατικών, ενώ αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και αυτό είναι που μας προκαλεί ανησυχία.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά οι ενδείξεις δείχνουν να χειροτερεύει η κατάσταση, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν ήταν γρήγορο» σημείωσε η Δρ Κολιού, προσθέτοντας πως «μέσα στον Ιούνιο -ίσως και μέχρι τα τέλη- αναμένουμε να καλύψουμε τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού». Καταλήγοντας είπε πως πρέπει να σημειωθεί , πως οφέλη θα δούμε και όταν εμβολιαστεί το 30% των πολιτών».

Ακούστε την παρέμβαση της Δρος Μαρία Κολιού στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

.

Πηγή: politis.com.cy