Διπλό φονικό LIVE: Τα αλλάζει όλα ο Τζιωνής. «Καταθέσεις υπό πίεση»

Συνέχεια ενώπιον Κακουργιοδικείου της δίκης για το διπλό φονικό του Στροβόλου μετά την παρουσίαση των ματωμένων τεκμηρίων που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους συγγενείς των θυμάτων – Καταθέτουν τις ενστάσεις για τα τεκμήρια και απαντά η Κατηγορούσα Αρχή

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στο Στρόβολο. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, παρουσιάστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με το στυγερό έγκλημα, που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους συγγενείς των θυμάτων που παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Μεταξύ αυτών τα λεκιασμένα με αίμα ρούχα που φορούσαν τα δύο θύματα το βράδυ της δολοφονίας τους καθώς και το σπαθί.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα όπου και αναμένεται οι δικηγόροι υπεράσπισης να έχουν ομαδοποιήσει τις ενδεχόμενες ενστάσεις τους για την κατάθεση συγκεκριμένων τεκμηρίων ενώπιον του Δικαστηρίου και την Κατηγορούσα Αρχή να είναι έτοιμη να απαντήσει.

Συνεχής ενημέρωση
  • Ζήτησε όλο το πλαίσιο για να φέρει μάρτυρες εάν χρειαστεί η κατηγορούσα αρχή.
  • Σε ψηλούς τόνους η διαδικασία ανάμεσα σε Κατηγορούσα Αρχή και δικηγόρο Τζιωνή
  • «Από την μειονεκτική θέση που βρισκόταν ο κατηγορούμενος 1 εκτός του αστυνομικού σταθμού σε εξωτερικό χώρο του έλεγαν να υπογράψει» δικηγόρος Τζιωνή.
  • Δικηγόρος τζιωνη «Έβαλε καταπιεστικά υπογραφές. Ήταν καταπιεσμένος από συμπτώματα στέρησης από χρήση ναρκωτικών»
  • Ένσταση από δικηγόρο του Τζιωνή, γιατί λήφθηκαν παράνομα κάποια τεκμηρια και «σε κάποια από αυτά υπάρχουν ενοχοποιητικες καταθέσεις  του Τζιωνή οι οποίες λήφθηκαν μη θεληματικά. Δεν εκδόθηκε ένταλμα για να γίνει έρευνα στις οικίες». Παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του Τζιωνη λέει ο δικηγόρος του.
  • Παρουσιάστηκε πράσινο μπουκάλι χλωρίνης
  • Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε να συνεχιστεί η παρουσίαση τεκμηρίων από εκεί που έμεινε την περασμένη δικάσιμο και συνεχίζεται τώρα η παρουσίαση τεκμηρίων .
  • Ένσταση για τεκμηρια από τον δικηγόρο του Tζιωνή. «Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει θέμα για όλα τα οποία θέτει. Μέσα στον κατάλογο είναι τα τεκμηρια που έχουν ληφθεί με συγκατάθεση του 3ου κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη της οικίας. Θα τα παρουσιάσω και δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα να γίνει δίκη εντός δίκης.»

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις 7 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεκτεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: cyprustimes.com