Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για σχέδια στήριξης, αναστολή δόσεων και ενοίκια (ηχητικό)


Σε διευκρινίσεις για το νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων και την αναστολή πληρωμής δόσεων και ενοικίων, προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή Πρωινή Επιθεώρηση ο κ. Πετρίδης επανέλαβε ότι προϋπόθεση των σχεδίων είναι η στήριξη των εργαζομένων και η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο τα χρήματα των πακέτων στήριξης προέρχονται από τους φορολογούμενους αλλά και από την ανακατανομή του πλούτου.

Ερωτηθείς για το εάν θα γίνουν μειώσεις μισθών στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ο κ. Πετρίδης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Για την Κυπριακή οικονομία, ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποια ανάπτυξη η οποία ωστόσο θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

«Η ανάπτυξη δεν είναι πλέον θέμα οικονομικής διαχείρισης αλλά υγειονομικής», διευκρίνισε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, ο κ. Πετρίδης δήλωσε ότι προσδοκία είναι αυτός να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. «Δεν έχουν αποκαλύψει όλα τα κόμματα τα χαρτιά τους, ωστόσο το κλίμα στη σύσκεψη αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για το θέμα ήταν πολύ καλό», κατέληξε.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 & 97.6: