Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι…


Εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας, της ολιγωρίας και της ανεπάρκειας, ο φερόμενος κατά συρροήv δολοφόνος Νίκος Μεταξάς δρούσε ανενόχλητος τα τελευταία τρία χρόνια. Τα θύματα του έφτασαν, μέχρι στιγμής, τα επτά. Παρόλο που οι ευθύνες βοούν, εντούτοις, ουδείς τις αναλαμβάνει και αναμένουν το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διατάχθηκε στην Αστυνομία! Η πολιτική ευθιξία αποτελεί, δυστυχώς, άγνωστη έννοια στον τόπο μας.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί απίστευτα θλιβερά γεγονότα εξαιτίας της κρατικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας. Απέναντι σ’ αυτά τα γεγονότα όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν θα βρούμε παρά μετρημένες στα δάκτυλά των χεριών μας περιπτώσεις παραιτήσεων για λόγους προσωπικής ή και πολιτικής ευθιξίας.

 

Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη, ο οποίος το 1999 υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην κυβέρνηση Κληρίδη για λόγους «αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής», μετά από καταγγελίες για διαφθορά που διατυπώθηκαν εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη. 

Τον Σεπτέμβρη του 2002, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσιης, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας μετά την αποκάλυψη ότι στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα πολυτελή οχήματα με κλεμμένα εξαρτήματα από το εξωτερικό εμπλέκονταν αξιωματικοί της Αστυνομίας και συγγενικά τους πρόσωπα.

 

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης. Τον Δεκέμβριο του 2008, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κύπρος Χρυσοστομίδης, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους ευθιξίας μετά την απόδραση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, άλλως Αλ Καπόνε, από το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, σκανδαλωδώς, για μήνες.

 

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας. Μετά τον άδικο χαμό 13 ανθρώπων στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τον Μάρτιο του 2013, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μ. Κώστας Παπακώστας και Μάρκος Κυπριανού, αντίστοιχα.Διευκρινίζοντας ότι παραιτούνται «όχι από αίσθημα ενοχής αλλά για λόγους πολιτικής ευθιξίας». 

Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, Βάσος Γεωργίου, υπέβαλε στις 27/7/2010 την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ευθιξίας μετά που είδε το φως της δημοσιότητας το ρουσφετολογικό έγγραφο που στάλθηκε από το Προεδρικό προς το υπουργείο Άμυνας με οδηγίες για μεταθέσεις κληρωτών.

 

Σύμφωνα με τον τότε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, η παραίτηση του κ. Γεωργίου έγινε αποδεκτή «παρόλο ότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι οδηγίες δόθηκαν (σ.σ. για τις ρουσφετολογικές μεταθέσεις) από λειτουργό του γραφείου του εν αγνοία του ίδιου του Βάσου Γεωργίου».

Πηγή:philenews