Δεν κάνουν πίσω για την κάρτα εισόδου/εξόδου οι δάσκαλοι

Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιείται στις εννέα σήμερα το πρωί ανάμεσα στη συντεχνία των δασκάλων, ΠΟΕΔ, και τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Μαρκάτζιη, με αντικείμενο την κάρτα εισόδου/εξόδου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

 

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, ανέφερε πως η συνάντηση είχε ζητηθεί να γίνει κατά την τελευταία συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαρούρη.


«Αυτό που θα μεταφέρουμε προς τον κ. Μαρκάτζιη είναι ακριβώς η ίδια θέση που είχαμε καθ΄όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρώτον, πως δεν μπορεί από μόνη της η κάρτα εισόδου/ εξόδου να υπάρξει ως μέτρο ασφάλειας, αφού ακόμα δεν ετοιμάστηκαν οι περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα. Και δεύτερο, πως παρά αυτή, να χρησιμοποιείται η κάρτα επισκέπτη η οποία υπάρχει ήδη στα σχολεία», είπε ο κ. Φυλακτού.


Σημείωσε δε, πως υπάρχει πρόβλημα και με το μέτρο των φρουρών ασφαλείας, αφού αναγκάζονται να στέκονται σε μια μόνο είσοδο, ενώ λίγες είναι οι σχολικές μονάδες που έχουν μέχρι στιγμής φρουρό.

 

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕΔ, δια ανακοίνωσής της είχε αποτρέψει τα μέλη της, από την πρώτη μέρα που η εγκύκλιος έφθασε στα χέρια των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, από το να προχωρήσουν οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά συγκεκριμένο το μέτρο, το οποίο, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο.


Και τούτο διότι όπως σημείωσε η ΠΟΕΔ, δεν προσφέρει καμία ασφάλεια το μέτρο από μόνο του «εφόσον άλλες βασικές προϋποθέσεις δεν πληρούνται (υψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις, επαρκές γραμματειακό προσωπικό σε όλα τα σχολεία ενώ στα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει ακόμη, δυνατότητα επόπτευσης του μέτρου κ.ά.), με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μέτρο να μην προσθέτει στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τίθεται σε εφαρμογή».

 
Υπενθυμίζεται πως το μέτρο της κάρτας εισόδου/εξόδου στα σχολεία, όπως και οι υπηρεσίες ασφάλειας αλλά και η περίφραξη των σχολικών μονάδων, είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την απαγωγή των δύο 11χρονων μαθητών στις Καμάρες.