Βουλευτικές: Κανονικά θα ψηφίσουν στις κάλπες οι στενές επαφές (BINTEO)


Δεδομένη είναι η χρήση κινητής κάλπης σε σπίτια, μόνο όμως για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι δηλώσεις θα γίνονται 12 με 14 μέρες πριν τις εκλογές, με τελική μέρα υποβολής την Παρασκευή.  

Άρα, όσοι διαγνωστούν θετικοί στον ιό Σάββατο ή Κυριακή, δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, εκτός φυσικά αν βρεθεί κάποια λύση, αν και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sigmalive, είναι λίγο δύσκολο.

Δύσκολη είναι και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που θα έλυνε τα χέρια των αρμοδίων. 

Οι στενές επαφές θα μεταβούν κανονικά στα εκλογικά κέντρα, χωρίς να υπάρξει κάποια διαρρύθμιση άλλου χώρου αφού τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων, με τους αρμόδιους να δηλώνουν πως τα πρωτόκολλα θα είναι αυστηρά και όλοι θα αντιμετωπίζονται σαν στενές επαφές. 

Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από την επιδημιολογική ομάδα, χωρίς όμως να έχει συζητηθεί επίσημα το θέμα.

Όπως λέχθηκε, νοουμένου ότι κάποιοι εκ των στενών επαφών θα έχουν θετικοποιηθεί, χρειάζεται αυστηρή αντισηψία χεριών, προσεκτική καταμέτρηση των καλπών και αποστάσεις.

Στη χθεσινή συνάντηση Υπουργείου Υγείας και Υπηρεσίας Εκλογών, αποφασίστηκε να ετοιμαστούν αυστηροποιημένα πρωτόκολλα. Δεν θα ακολουθηθεί το παράδειγμα των Δημοτικών εκλογών Αγλαντζιάς καθώς τώρα υπάρχουν δυσκολότερες συνθήκες, πολλά κέντρα, κάλυψη ΜΜΕ και τελετές-ανακηρύξεις.  

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα υποβολής για στελέχωση εκλογικών κέντρων.