Βίντεο - σοκ: Οδηγός «γκαζώνει» σε κατοικημένη περιοχή


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με οδηγό να αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη Λακατάμια.

Το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιάννης Καρούσος, δείχνει τον ασυνείδητο οδηγό να «γκαζώνει» και να προσπερνά άλλο όχημα που εξήλθε από το πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, «Η αφαίρεση κυρτωμάτων θα είναι εις βάρος της οδικής ασφάλειας και θα αυξηθούν οι οδικές συγκρούσεις. Δείτε ένα βίντεο από μια γειτονιά στη Κύπρο, τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν κυρτώματα και ποιοι κίνδυνοι δημιουργούνται. Ελπίζω το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να μην υποκύψει στις πιέσεις για αφαίρεση τους».

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό και ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό, ο εντοπισμός του οποίου είναι θέμα χρόνου αφού η Αστυνομία κατέχει τους αριθμούς εγγραφής του οχήματός του.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Τι άλλαξε στο «όριο αντοχής»

Αλλαγές υπήρξαν στο όριο ταχύτητας και συγκεκριμένα στο «όριο αντοχής» στις πόλεις και στις κατοικημένες περιοχές. Πλέον, δεν ισχύει η χάρη του 20%, αφού αυτή μειώθηκε στο 10% + 2 χιλιόμετρα. Δηλαδή, αν το όριο σε συγκεκριμένο δρόμο είναι 50χλμ, πλέον τώρα επιτρέπεται στον οδηγό να υπερβαίνει το όριο μόνο κατά 10% ( δηλ. 5 χιλιόμετρα) συν 2χλμ, άρα 57χλμ. Στα 58 χιλιόμετρα, ο οδηγός τιμωρείται. Αν το όριο είναι 30χλμ, τότε ο οδηγός μπορεί να κινηθεί μέχρι και με 35χλμ, στα 36χλμ θα τιμωρείται.

Αναλυτικά οι ποινές για την ταχύτητα

Πηγή: 24newscy