Βίντεο από τα 17, 5 κιλά κοκαΐνης σε φρούτα που έφθασαν από το Εκουαδόρ στην Κύπρο


Βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τη συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και του Τμήματος Τελωνείων, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 17 κιλών και 690 γραμμαρίων, προερχόμενα από το Εκουαδόρ με προορισμό την Κύπρο.  

Σχετική πληροφορία για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών δόθηκε στις 19/7/2022 από την ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα με την οποία τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό κράτηση. 

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από σχετική συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε η διενέργεια ελεγχόμενης παράδοσης του φορτίου στην Κύπρο. Στις 26/7/22 το αναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο αφίχθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού, όπου με τη συνδρομή των Τελωνειακών Αρχών άρχισε η διαδικασία της ελεγχόμενης παράδοσης. Στις 27/7/22 το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων και λαχανικών σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου.

Στη συνέχεια, το φορτίο τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση και στις δύο τα ξημερώματα σήμερα θεάθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 46 ετών να μεταβαίνουν με προφυλάξεις στο χώρο του εμπορευματοκιβωτίου, να αφαιρούν μεταλλικό κάλυμμα και να παραλαμβάνουν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Άμεσα μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων με τη βοήθεια μελών της ΥΚΑΝ επενέβησαν και συνέλαβαν τα εν λόγω πρόσωπα.