Βίκτωρας: Σε απευθείας μετάδοση ο εμβολιασμός του Προέδρου Αναστασιάδη


Από την περασμένη βδομάδα κατέστη γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι από τους πρώτους οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο. Όπως δήλωσε στην εκπομπή Control Panel του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο εμβολιασμός θα γίνει μπροστά στις κάμερες και σε απευθείας μετάδοση.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, η κίνηση αυτή είναι συμβολική και στόχο έχει να δώσει το μήνυμα από τον πρώτο τη τάξη στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος και το μέσο για καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά και για να καθησυχάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν σε σχέση με παρενέργειες ή άλλες αβάσιμες θεωρίες οι οποίες αναπτύσσονται ή αναπαράγονται σε σχέση με τα εμβόλια.

Πάντως, σύμφωνα με τον Δρ. Χρίστο Πέτρου, καθηγητή φαρμακολογίας και σύμβουλο για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρώτος πολίτης που θα λάβει το εμβόλιο. Δεν αποκλείεται πάντως να είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.