ΒΒ Δεκέλειας: Αποχαιρετούν τον Μιχάλη, τον πιστό κουρέα τους


Ένα αφιέρωμα στον κύριο Μιχάλη, ο οποίος υπήρξε κουρέας στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, κάνει η ιστοσελίδα Forces.


ΘΕΜΑ:SIGMALIVE. COM


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τον Μιχάλη Γεωργίου, ο οποίος για πολλά χρόνια διατηρούσε κουρείο στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας και πλέον έχει αφυπηρετήσει.

Ο γνωστός Μιχάλης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αφού εδώ και 44 χρόνια κούρευε τους στρατιώτες εκεί.

Ο Μιχάλης Γεωργίου έχει γεννηθεί στην Αμμόχωστο αλλά κατά την τουρκική εισβολή εγκατέλειψε την πόλη του και εγκαταστάθηκε στη Δεκέλεια.
Μάλιστα, εξομολογήθηκε στη Forces το πώς πήρε τη δουλειά εκεί. Συγκεκριμένα, είχε κουρέψει τον επικεφαλής των Βρετανικών Βάσεων και τον ρώτησε τι μπορούσε να κάνει γι αυτόν. Ο κύριος Μιχάλης του είπε να του ανοίξει ένα κουρεία και έτσι έγινε.

Στη δεκαετία του ‘70 όταν στη Βάση ήταν εγκατεστημένοι πάνω από 9000 στρατιώτες, ο Μιχάλης Γεωργίου είχε πάνω από 30 πελάτες τη μέρα. Με τα χρόνια όμως τα πράγματα έγιναν πιο ήσυχα.

Η αφοσίωση του όμως ανταμείφθηκε, αφού πήρε βραβείο από τον Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων  για τη «διακεκριμένη του υπηρεσία». Επίσης, έλαβε τη βασιλική αναγνώριση όταν η βασίλισσα επισκέφθηκε τη Βάση.

Michael the Barber's award 010219 CREDIT BFBS.jpg

Τώρα στα 79 του χρόνια αποφάσισε να αφυπηρετήσει για να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του και τα 11 του εγγόνια.
 

Michael the Barber's family Cyprus 010219 CREDIT Michalis Georgiou.jpg\