Αστυνομικός φίλησε συνάδελφό του και μπήκε σε διαθεσιμότητα


Αστυνομικός τέθηκε προχθές σε διαθεσιμότητα με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, μετά από καταγγελία εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Ο εν λόγω αστυνομικός καταγγέλθηκε από γυναίκα συνάδελφό του η οποία ισχυρίστηκε ότι τη φίλησε στο μάγουλο εν ώρα καθήκοντος. Μόλις εγνώσθη η καταγγελία, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, έδωσε οδηγίες στον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας, Γιαννάκη Χαραλάμπους, όπως θέσει τον εν λόγω ένστολο σε διαθεσιμότητα, πράγμα που έγινε. 

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη προχθές, ενώ η παραπονούμενη βρισκόταν εν ώρα καθήκοντος και συγκεκριμένα σε σκοπιά στην περιοχή της Λευκωσίας. Μετά από κάποιο παράπονο ο αστυνομικός πήγε στον χώρο και σε κάποια στιγμή και ενώ συνομιλούσε με τη γυναίκα αστυνομικό τη φίλησε στο μάγουλο. Η γυναίκα αντέδρασε και προέβη άμεσα σε καταγγελία σε συναδέλφους της, οπόταν και άρχισε η διερεύνηση του περιστατικού. Η παραπονούμενη έδωσε γραπτή κατάθεση όπου και εξιστόρησε όλα τα γεγονότα, ενώ κατάθεση θα ληφθεί και από τον καταγγελλόμενο. 

Εναντίον του αστυνομικού διατάχθηκε ποινική και πειθαρχική έρευνα και ήδη διορίστηκε ερευνών αξιωματικός για να προβεί σε έρευνα του περιστατικού, και θα ετοιμάσει πόρισμα με τις εισηγήσεις του. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση άσεμνης επίθεσης. Από πλευράς Αστυνομίας επιβεβαιώθηκε στον «Φ» η ύπαρξη της καταγγελίας και παράλληλα διαμηνύθηκε ότι οι οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας είναι μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά. Για σκοπούς καλύτερης διερεύνησης της υπόθεσης ο αστυφύλακας εναντίον του οποίου έγινε η καταγγελία απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ η Αστυνομία ενθαρρύνει θύματα τέτοιων περιστατικών να προβαίνουν σε καταγγελία ώστε εκεί και όπου υπάρχουν στοιχεία οι υποθέσεις να οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου.

.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  Μιχάλης Χατζηβασίλης / Φιλελεύθερος