Αρνητικός στον κορωνοϊό ο στρατιώτης-Σε περιορισμό επαφές του


Αρνητικό ήταν τελικά το αποτέλεσμα των εξετάσεων για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ο εξ Ελλάδος στρατιώτης ο οποίος ο οποίος επέστρεψε από την Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο νεαρός επικοινώνησε με το 1420, καθώς η μητέρα του τον είχε ενημερώσει πως είχε βρεθεί θετική στον ιό σήμερα Παρασκευή. 

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου και νοσηλεύεται. 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα του υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο ασθενής, που θεωρείται υψηλού κινδύνου, θα παραμείνει για νοσηλεία για περαιτέρω παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Παράλληλα, τα υπόλοιπα άτομα που είχαν στενή επαφή με τον στρατιώτη, τόσο εντός του στρατοπέδου όσο και εκτός αυτού έχουν ενημερωθεί και παραμένουν σε περιορισμό μέχρι το συγκεκριμένο άτομο να επαναξιολογηθεί.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, ενημερώνοντάς τον για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ληφθούν με βάση τις οδηγίες από τον ΠΟΥ.