Από αυτοκίνητα μέχρι... σπαράγγια, αυγά και κρέας κατάσχεσε το Τμήμα Τελεωνείων


Τσιγάρα, είδη ένδυσης και υπόδησης και άλλα αντικείμενα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων με την εξώδικη διευθέτηση να ανέρχεται πέραν των 52 χιλιάδων ευρώ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της Τελωνειακής και άλλης νομοθεσίας που το Τμήμα Τελωνείων είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει, μεταξύ 1ης και 31ης Μαρτίου 2020, κατασχέθηκαν 74.580 τεμάχια τσιγάρα, 142 κιλά και 475 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο και ναργιλέ, 3.554 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, δηλαδή είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα».

Ακόμα κατασχέθηκαν «δύο αυτοκίνητα και διάφορα είδη που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς όπως φάρμακα, φυτοφάρμακα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικά τσιγάρα και εξαρτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου, κρέας, αυγά, σπαράγγια και 205 λίτρα πετρέλαιο και βενζίνη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €56.452».