Απευθύνεται στον λαό με διάγγελμα για τον κορωνοϊό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


Στον λαό με διάγγελμα αναμένεται να απευθυνθεί αύριο στις οκτώ το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά και την επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων για τον κορωνοϊό καθώς και τις ορατές συνέπειες της εξάπλωσης του ιού σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε σε ευρεία διυπουργική επιτροπή στην οποία εξετάστηκαν τέσσερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό.

Το θεματολόγιο αφορούσε, την υγεία και ασφάλεια των πολιτών, τη στήριξη της οικονομίας, τις εργασιακές επιπτώσεις καθώς και μέτρα ενίσχυσης κοινωνικής προστασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διυπουργικής, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, ως προς τα επιπλέον μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση και παρέπεμψε στο αυριανό διάγγελμα που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον λαό.

Ερωτηθείς για το θέμα των οδοφραγμάτων και την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο κ. Κούσιος, σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κατοχικό ηγέτη, ενώ υπενθύμισε πως όταν η Κυπριακή Δημοκρατία έλαβε ανάλογη απόφαση πριν από 15 ημέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενημέρωσε πρώτα τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ερώτηση αναφορικά με την αλλαγή της ταξιδιωτικής οδηγίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως το θέμα έχει τεθεί ενώπιον της διυπουργικής, ωστόσο οι αποφάσεις, δεν είναι προς δημοσιοποίηση αυτή τη στιγμή.

Κληθείς να πει αν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξε επαφή μέσω της διπλωματικής οδού για το θέμα, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από τα κατεχόμενα για αύξηση των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη οποιουδήποτε άλλου κρούσματος. Εφόσον διαπιστωθεί, πάγια πολιτική είναι να ανακοινώνεται αμέσως».

Τέλος, ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα μετά και τη σημερινή σύσκεψη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα συνεχίζουν να ισχύουν και αύριο θα γνωστοποιηθούν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα».