Άνοιγμα κομμωτηρίων: Μειωμένη ζήτηση για ραντεβού–«Δούλεψαν φουλ οι παράνομοι»


Με την καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζεται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, επετράπη το σταδιακό «ξεκλείδωμα», αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Την 1η Φεβρουαρίου, επαναδραστηριοποιούνται κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.  

Μιλώντας στο SigmaLive o Nάκη Παντελίδη, Προέδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων, ανέφερε πως η Ομοσπονδία πίεζε για να ανοίξει ο κλάδος από τους πρώτους καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μας έπαιρνε άλλο να μείνουμε κλειστοί». 

Όπως σημείωσε, οι πελάτες άρχισαν ήδη να κλείνουν ραντεβού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, ωστόσο, η ζήτηση δεν έχει καμία σχέση με αυτή στο πρώτο lockdown το οποίο και διήρκησε πολύ περισσότερο διάστημα.

Στο δεύτερο lockdown υπήρχε ένα περιθώριο 2-3 ημερών για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες και ήταν κάπως καλύτερο το «κλείσιμο», ανέφερε. 

Επιπλέον, σημείωσε πως δεν υπάρχει ο «πανικός» που επικράτησε την πρώτη φορά και επειδή αρκετοί πελάτες εξυπηρετήθηκαν από τους κομμωτές που δούλευαν παράνομα. 

Στο πρώτο lockdown ο κόσμος φοβόταν να βγει από το σπίτι, αυτή την φορά το πήρε διαφορετικά, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Οι παράνομοι δούλεψαν στο φουλ», είπε. 

Όσον αφορά τη ζημιά που υπέστησαν από το κλείσιμο τη δεύτερη φορά, ο κ. Παντελίδης είπε πως η ζημιά θα διαφανεί αργότερα και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.

 Τόνισε τέλος ότι η Ομοσπονδία όλο αυτό τι διάστημα «δεν έμεινε με διπλωμένα χέρια». 

.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com