Άνοιξαν θέσεις εργασίας για Κυπρίους στην Ευρώπη

Όχι μόνο θέσεις εργασίας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό υπάρχουν για τους Κύπριους πολίτες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις η υποβολή των στοιχείων πρέπει να γίνει αρκετά σύντομα.

Σύμφωνα με την έρευνα του «Φ» στο Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού οι κενές θέσεις εργασίας για Κύπριους στο εξωτερικό όπως γνωστοποιήθηκαν μέσω της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι: Το ίδρυμα EU Agency for large-scale ΙT systems προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση της κενής θέσης: Data Protection Officer (DPO) που αφορά υπεύθυνο προστασίας δεδομένων. Η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι 30/8/2018.

Επίσης υπάρχει η θέση Information Security Officer και η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι 3/09/2018.

Το ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ENISA- European Network and Information Security Agency, προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση της πιο κάτω θέσης: ICT Officer. Ο ENISA βρίσκεται στο Ηράκλειο (επίσημη έδρα του Οργανισμού) με επιχειρησιακό γραφείο στην Αθήνα. Ο τόπος απασχόλησης του Υπεύθυνου Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών είναι η Αθήνα.

Σχετικά με την περιγραφή εργασίας ο υπεύθυνος της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT) θα συμβουλεύει τον προϊστάμενο της μονάδας σε θέματα ΤΠΕ, κατά περίπτωση, θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των λειτουργιών πληροφορικής, παρακολούθησης και υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας / επαναφορά.

Επίσης το ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ENISA- European Network and Information Security Agency, προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση της  θέσης Administrative assistant Hellenic authorities. H ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων είναι 3/09/2018.

Στα κριτήρια καταλληλότητας αναφέρεται ότι το επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να πιστοποιείται με δίπλωμα και πρέπει να υπάρχει έξι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Το  ίδρυμα EASA (European Aviation Safety Agency) προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση της πιο κάτω θέσης: Flight Crew Training FSTD Expert. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 3/09/2018.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EEAS (European External Action Service), προκηρύσσει διαδικασία για την πλήρωση κενής θέσης Desk Officer με απόσπαση Εθνικού Εμπειρογνώμονα. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 14 Σεπτεμβρίου.

Επίσης προκηρύσσει διαδικασία για την πλήρωση κενής θέσης  με απόσπαση Εθνικού Εμπειρογνώμονα για την αντιπροσωπεία στη Ρωσία στη θέση Policy Officer. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι 3 Σεπτεμβρίου.

Το ίδρυμα EU Agency for large-scale ΙT systems προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση των πιο κάτω κενών θέσεων: IT Officer και Senior IT Officer. Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 13/09/2018.

Επίσης προκηρύσσει διαδικασία για πλήρωση της κενής θέσης Project Manager και η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι 06/09/2018.