Αναζητούνται πρέσβεις και διευθυντές με ψηλές αμοιβές

Από πρέσβεις στο διπλωματικό σώμα μέχρι γεωλογικούς λειτουργούς αναζητεί η Κυβέρνηση, η οποία ήδη προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας για να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στη  δημόσια υπηρεσία.

Πρόκειται για θέσεις εργασίας με υψηλές απολαβές και με πολλά ωφελήματα, με τις μισθολογικές κλίμακες να ξεκινούν από Α8 μέχρι Α15. Για όλες τις θέσεις απαιτούμενο προσόν είναι το πανεπιστημιακό δίπλωμα. Αναλυτικά το υπουργείο Εξωτερικό ζητά να προσλάβει δύο πρέσβεις στο διπλωματικό σώμα. Είναι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής με εγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα Α15(i) που ξεκινούν από €64.713 το χρόνο.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε μια θέση ανώτερου λειτουργού φυλακών. Πρόκειται για θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής, κλίμακας Α13(ii) που αντιστοιχεί σε €53,258 το χρόνο. Επίσης δύο λειτουργούς ελέγχου στη διεύθυνση ελέγχου, αναζητεί να προσλάβει το υπουργείο Μεταφορών. Αφορούν κενές μόνιμες θέσεις κλίμακας Α9, οι οποίες με τις συνδυασμένες κλίμακες αρχίζουν από τις €30.413 το χρόνο.

Παράλληλα το Τμήμα Γεωλογίας και Επισκόπησης έχει προκηρύξει τρεις μόνιμες θέσεις γεωλογικού λειτουργούς μισθολογικής κλίμακας Α9, οι οποίες ξεκινούν από τις €30.413. Άλλες τρείς θέσεις έχει προκηρύξει το Τμήμα Μετεωρολογίας για την πρόσληψη μετεωρολογικών λειτουργών. Οι θέσεις είναι πρώτου διορισμού και η εγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα είναι Α8,η οποία ξεκινά απο €24.500 το χρόνο. Εξάλλου έξι μόνιμες θέσεις, κλίμακας Α8 άνοιξε και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για θέσεις λειτουργού πληροφορικής. Να σημειωθεί πως η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η 17η Αυγούστου.

Στο μεταξύ χθες ήταν η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων για μια μόνιμη θέση πρώτου λειτουργού φορολογίας στο Τμήμα Φορολογίας κλίμακας Α14(ii) που αντιστοιχεί στις €57.077 το χρόνο, για τρεις θέσεις πρώτου λειτουργού πολεοδομίας,  μια θέσης πρώτου συντηρητή δασών και μιας θέσης πρώτου λειτουργού στατιστικής της ίδιας κλίμακας καθώς και δύο μόνιμων θέσεων βοηθού διευθυντή κλινικής/τμήματος στις Ιατρικές Υπηρεσίες κλίμακας Α15.

Εκτός από το άνοιγμα των νέων θέσεων, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, μέσω του μηχανισμού «Εσωτερικής Αγοράς στη Δημόσια Υπηρεσία» ενημερώνει τους υφιστάμενους δημοσίους υπαλλήλους για τις ανάγκες της αγοράς και σε ποίες υπηρεσίες μπορούν να αποσπαστούν. Πρόκειται για απόσπαση λειτουργού στη διπλωματική αποστολή στη Γενεύη θέση κλίμακας Α8, για άλλη μια θέση λειτουργού στην διπλωματική αποστολή της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στο Γενικό Προξενείο Αικατερινούπολης, για θέσεις στα κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη, για θέσεις στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και στο Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Επιπλέον άρχισε η διαδικασία για την πλήρωση 33 θέσεων, με την απόσπαση Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να σημειωθεί πως πριν από μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση προχώρησε στις διαδικασίες για την απόσπαση ενός λειτουργού κλίμακας Α8-10-11 στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για περίοδο τριών ετών, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, δύο εργαζομένων στην Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων και στην απόσπαση πέντε δημόσιων υπαλλήλων στο υφυπουργείο Ναυτιλίας, άλλων πέντε στο ΚΥΠΕ και ενός στο Τμήμα Φορολογίας.