Ανατρέπονται οι σχεδιασμοί των ξενοδόχων – Τουρισμός μετά τον Απρίλιο


Το νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που παρατηρείται στους εμβολιασμούς, ανατρέπουν τους σχεδιασμούς των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Μάρτιο, δήλωσε o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Πριν το τέλος του χρόνου, όπως είπε, είχε εκτιμηθεί ότι η τουριστικής σεζόν θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Μάρτιο και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες προγραμμάτιζαν την επαναλειτουργία τους. Τώρα, ανέφερε, οι σχεδιασμοί αυτοί ανατρέπονται. Στην καλύτερη περίπτωση, πρόσθεσε, η τουριστική κίνηση θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο.

Για την ώρα, είπε ο κ. Λοιζίδης, οι κρατήσεις για το 2021 είναι στον πάγο παρότι στη Μεγάλη Βρετανία όπως και στο Ισραήλ οι εμβολιασμοί είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο συγκριτικά με την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για να μπορέσει ωστόσο η Κύπρος να είναι ασφαλής προορισμούς για τους τουρίστες αυτών των χωρών πρέπει, όπως υποστήριξε, να εξασφαλιστεί μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ κάλεσε τα κόμματα να μην προβάλλουν εκ νέου εμπόδια στην δανειοδότηση των επιχειρήσεων με κρατικές εγγυήσεις διότι πρόσθεσε αυτό είναι αναγκαίο για να επανεκκινήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.