Αναστατωμένοι οι γονείς από τον άνδρα που προσεγγίζει παιδιά-Εκπέμπουν SOS οι Φύλακες


Σάλο και πανικό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για άγνωστο άνδρα που πλησιάζει παιδιά και τους ζητά να τα μεταφέρει με το όχημά του.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για τα περιστατικά και στα σχολεία λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, όπως ανέφερε τα παιδιά βγαίνουν και εκτός των σχολικών μονάδων, είτε κατά την ώρα που προσέρχονται στα σχολεία, είτε κατά την ώρα που σχολάνε.


«Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το ευχάριστο που υπάρχει είναι ότι έχουμε διδαχθεί από το περιστατικό της απαγωγής των δύο παιδιών στη Λάρνακα και τα παιδιά μας είναι πιο υποψιασμένα. Οι ίδιοι οι γονείς, επίσης, προετοιμάζουν καλύτερα τα παιδιά τους. Έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε τα παιδιά να είναι προετοιμασμένα και υποψιασμένα».
 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως το Υπουργείο Παιδείας έχει πολλά προβλήματα, ωστόσο το πρόβλημα της ασφάλειας των παιδιών είναι το πιο σοβαρό.

 

«Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι έχουμε πρόβλημα. Καλούμε τον υπουργό Παιδείας να δει χθες το πρόβλημα ασφάλεια των παιδιών».

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α:

«Εκεί στο Υπουργείο Παιδείας έχουν πράγματι πολλά προβλήματα. Απεργίες οι δάσκαλοι απεργίες οι καθηγητές απεργίες οι μαθητές . Μεγάλο πρόβλημα τα τετράμηνα. Ακόμη γίνονται μετακινήσεις διδακτικού προσωπικού αν και βγαίνει και ο Σεπτέμβριος. Μέσα σε αυτά βγήκε και η είδηση ότι «άγνωστος» προσπάθησε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου να απαγάγει παιδάκια από Δημοτικό Σχολείο της Λευκωσίας αλλά δεν τα κατάφερε αφού τα παιδάκια δεν τον ακολούθησαν. «Μου είπε ο παπάς σας να σας πάρω σπίτι» είπε ο «άγνωστος».

 

Έγινε καταγγελία από τους γονείς στην Αστυνομία και ενημερώθηκε και το Υπουργείο Παιδείας. Δεν βγήκε ΤΙΠΟΤΑ προς τα έξω. Μουγκά όλοι. Την Δευτέρα πάλι «άγνωστος» πάλι επιχείρησε να απαγάγει τα παιδάκια λέγοντας τους αυτή την φορά «με έστειλε ο θείος σας να σας πάρω σπίτι». Πάλι η προσπάθεια του «αγνώστου» έπεσε στο κενό. Η διαφορά είναι ότι αυτή την φορά η είδηση είδε το φως της Δημοσιότητας!!!


Σαν σύνδεσμος (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.) ξέρουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πρέπει να το ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ότι έχουμε πρόβλημα. Καλούμε τον αγαπητό Υπουργό Παιδείας κύριο Κώστα Χαμπιαούρη να δει ΧΘΕΣ το πρόβλημα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Καλούμε την επιτροπή Παιδείας της Βουλής να κάνει και μια και δυο και 1002 συνεδριάσεις μέχρι να βρεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.


Μέχρι τότε μόνο ο καλός Θεούλης μπορεί να μας σώσει!!! Αυτό είναι το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ μας. Να παρακαλάμε μέρα και νύχτα να μην μας κλέψουν κανένα παιδάκι, να είναι ασφαλισμένα τα παιδιά μας . Που; Στα Σχολεία!!! Αν είναι δυνατόν!!!».