Αμμόχωστος: Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από το βράδυ της Τετάρτης (13/2).


Την Δευτέρα (11/2), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 µποφόρ και το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά το πρωί, στα νότια και τα ανατολικά, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη

Η θερµοκρασία στην επ. Αμμοχώστου, θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία στην  Αμμόχωστο θα πέσει στους 7 βαθμούς και στον -1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη (12/2) ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Από το µεσηµέρι και µετά ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος και τοπικά κυρίως συννεφιασµένος, ενώ πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια.

Την Τετάρτη (13/2), διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και ενδέχεται να πέσουν τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Από αργά το απόγευµα όµως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη (14/2) ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 48 εκατοστά.