Άλλες 211 προαγωγές θα μοιράσει σήμερα η Βουλή


Ένα μήνα πριν από την αυτοδιάλυση της Βουλής, κατά εκατοντάδες φτάνουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών τα αιτήματα από τα υπουργεία για το ξεπάγωμα  θέσεων που αφορούν κυρίως προαγωγές.

Σήμερα τα μέλη της Επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν για το ξεπάγωμα συνολικά 211 θέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που στάλθηκαν στο Κοινοβούλιο, το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί το ξεπάγωμα 154 θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής και προαγωγής στο γενικό διοικητικό, γραμματειακό και βοηθητικό προσωπικό και στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ). Από τις 154  θέσεις, οι 130 από αυτές είναι θέσεις προαγωγής στο γενικό γραμματειακό προσωπικό, οι οποίες είναι οι εξής:

-16 θέσεις πρώτου γραμματειακού λειτουργού μισθολογικής κλίμακας Α11.

-16 θέσεις ανώτερου γραμματειακού λειτουργού κλίμακας Α10.

-34 θέσεις ανώτερου γραμματειακού λειτουργού κλίμακας Α10. Μετά τις συγκεκριμένες προαγωγές θα προκύψουν άλλες 34 θέσεις γραμματειακού λειτουργού κλίμακας Α8 και Α9.

-22 θέσεις γραμματειακού λειτουργού μισθολογικής κλίμακας Α8 και Α9.

-Τρεις θέσεις γραμματειακού λειτουργού κλίμακας Α8 και Α9.

-Τρεις θέσεις ανώτερου πρώτου στενογράφου κλίμακας Α11, οι οποίες είναι κενές.

-Μια θέση ανώτερου γραμματειακού λειτουργού στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης κλίμακας Α10 και μια θέση γραμματειακού λειτουργού Αμπελοοινικών Προϊόντων κλίμακας Α8 και Α9. 

Τα υπόλοιπα 21 αιτήματα αφορούν θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής στο γενικό διοικητικό προσωπικό. Πρόκειται μια θέση πρώτου διοικητικού λειτουργού κλίμακας Α14, επτά θέσεις ανώτερου διοικητικού λειτουργού κλίμακας Α13, έξι θέσεις διοικητικού λειτουργού κλίμακας Α11 και επτά θέσεις διοικητικού λειτουργού α' κλίμακας Α11. Αξίζει να αναφερθεί πως δέκα από τις θέσεις δημιουργήθηκαν με τον προϋπολογισμό του 2021. Επίσης ζητείται και το ξεπάγωμα τριών θέσεων προαγωγής στο γενικό βοηθητικό προσωπικό και συγκεκριμένα βοηθών γραφείων Α κλίμακας Α7. Εξάλλου 13 προαγωγές αναμένεται να μοιράσει και το υπουργείο Μεταφορών. Πρόκειται για τέσσερις θέσεις επιθεωρητή εναέριας κυκλοφορίας κλίμακας Α12 +2 και τεσσάρων λειτουργών αεροπορικών κινήσεων στην Πολιτική Αεροπορία και πέντε θέσεων στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Παράλληλα άλλες πέντε θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγές αφορούν το υπουργείο Γεωργίας, μια θέση διευθυντή κλίμακας Α15-16 στο ΓΕΡΗΕΤ, πέντε θέσεις επιθεωρητών α' στη Διεύθυνση Γενικής Εκπαίδευσης, μια θέση πρώτου λειτουργού εκπαίδευση και μια θέση επιθεωρητή στη Μέση Επαγγελματική Εκπαίδευση, μια θέση πρώτου λειτουργού και πέντε θέσεων επιθεωρητών στη Δημοτική Εκπαίδευση και μια θέση καθηγητή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Τέλος, οι 2 θέσεις προαγωγής αφορούν θέσεις λειτουργών κοινωνικής ενσωμάτωσης, έξι θέσεις προαγωγής στην ΑΗΚ, 13 θέσεις στη Νομική Υπηρεσία, μια θέση λογιστικού λειτουργού και γραμματειακού λειτουργού στο Υφυπουργείο Τουρισμού.


 Ρεπορτάζ: Ελευθερία Παϊζάνου  / Φιλελεύθερος