Αλαλούμ με το δεύτερο σφαγείο, "αδικαιολόγητη" η συμπεριφορά του λέει ο Υπουργός

Ανησυχία προκαλούν τα νέα περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν και σε δεύτερο σφαγείο της επαρχίας Λευκωσίας. 

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου σε σημερινές του τοποθετήσεις χαρακτήρισε "αδικαιολόγητη" τη συμπεριφόρα του Σφαγείου Α&Α, αφού αυτό, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου ανάμεσα στο προσωπικό του και για τον λόγο αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. 

«Τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν συχνά στην ιχνηλάτηση, είτε μεμονωμένα είτε σε εταιρείες. Έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και ελπίζω άμεσα να δοθεί η άδεια ή να μπορέσει να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες για να εξεταστεί το προσωπικό για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα ή περαιτέρω διασπορά. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να συμβεί με αυτή την καθυστέρηση που προβάλλει το συγκεκριμένο Σφαγείο, αδικαιολόγητα κατ’ εμάς, και για αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία».

Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για το σφαγείο στο οποίο είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό ένας Κτηνιατρικός Λειτουργός την προηγούμενη Παρασκευή, που είχε γίνει και το περιστατικό στο σφαγείο Cypra.

Μετά από αυτή την πληροφόρηση, το Υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να κάνει προληπτικά δειγματοληπτικό έλεγχο στους εργαζόμενους στο εν λόγω σφαγείο. Από τον έλεγχο όσων δέχθηκαν να εξεταστούν, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

1.Το ένα είχε δηλωθεί από τη διεύθυνση του υποστατικού ως μέλος του προσωπικού τους,

2+3. Τα άλλα 2 άτομα παρόλο που ισχυρίζονται ότι εργάζονται εκεί, εντούτοις δεν επιβεβαιώνεται από τη διεύθυνση

Μετά τον εντοπισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αποστείλει εκ νέου μονάδα, η οποία θα έκανε επί τόπου δειγματοληψίες στα υπόλοιπα άτομα που δεν είχαν εξεταστεί, ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Η δειγματοληψία δεν κατέστη δυνατό να διενεργηθεί διότι δεν επετράπη η είσοδος στην ομάδα που απέστειλε το Υπουργείο, παρόλο που συνοδευόταν από μέλη της Αστυνομίας. Χθες το βράδυ, διαβιβάστηκε καταγγελία από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης προς την Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον προκύπτουν αδικήματα.