Κύπρος: Άφησαν ελεύθερο κατηγορούμενο για βιασμό


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" δύο ανήλικες από την Πάφο κατήγγειλαν στην Αστυνομία την κόλαση που βίωναν για πέντε χρόνια από ομοχώριο τους.

Οι δύο ανήλικες αδερφές, 18 και 13 αντίστοιχα, κατήγγειλαν αυτά που αναφέρουν ότι υπέστησαν, αποκαλύπτοντας ότι από την ηλικία των 8 και 13 ετών αντίστοιχα, ο νονός της μιας εξ αυτών ασελγούσε εναντίον τους μέχρι και πρόσφατα.

Σύμφωνα με την καταγγελία των κοριτσιών, πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης γι΄ αυτό και η υπόθεση διερευνήθηκε και καταχωρήθηκε με πάσα διακριτικότητα για προστασία των θυμάτων.

Μετά τη συμπλήρωση των εξετάσεων, η υπόθεση οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου την Τετάρτη (3/2) και το δικαστήριο αποφάσισε την παραπομπή του κατηγορούμενου σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στην Πάφο την 1η Μαρτίου.

Η Αστυνομία επέμεινε στην κράτηση του ωστόσο το Δικαστήριο έλαβε άλλη απόφαση. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του στο Κακουργιοδικείο.

Αναπόφευκτα τα δύο κορίτσια θα συνεχίσουν να ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας, αφού ο κατηγορούμενος είναι ομοχώριος τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα, όπως η καθημερινή διακίνηση των κοριτσιών.

Το γεγονός ότι τα θύματα και ο φερόμενος ως δράστης κατοικούν σε μια μικρή κοινότητα, και όχι σε κάποια μεγάλη πόλη, εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας και της πίεσης των κοριτσιών.