€900 για τις απειλές κατά του Λ. Κωστρίκη


Συνολικό πρόστιμο 900 ευρώ επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον 34χρονο που κατηγορήθηκε για την υπόθεση απειλών κατά του δρα Λεόντιου Κωστρίκη, τον περασμένο Απρίλη.

Στον κατηγορούμενο, που κατάγεται από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, επιβλήθηκε πρόστιμο 700 ευρώ για το αδίκημα της απειλής και άλλα 200 ευρώ για το αδίκημα της αποστολής μηνύματος διά δημόσιου δικτύου επικοινωνιών, με σκοπό την πρόκληση ενόχλησης σε άλλο πρόσωπο. Ο 34χρονος ομολόγησε την πράξη του τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Δικαστήριο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν ενώ η Κύπρος βρισκόταν σε καραντίνα και ο κ. Κωστρίκης εμφανιζόταν καθημερινά στην τηλεόραση ανακοινώνοντας τα κρούσματα covid-19. 

Ο 34χρονος είχε επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικώς με το γραφείο του κ. Κωστρίκη και άφησε ηχητικά μηνύματα, τα οποία εκλήφθηκαν ως απειλές.

Το Δικαστήριο, κατά την επιβολή των ποινών, έλαβε υπόψη τη συναισθηματική φόρτιση του κατηγορούμενου λόγω του εγκλεισμού του, συνεπεία της πανδημίας, καθώς και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του δρα Κωστρίκη, επισημαίνοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που εργάστηκαν σκληρά, σε μια δύσκολη περίοδο, και ανέλαβαν την ευθύνη μίας κρίσης στην υγεία που αποτελούσε και μία πρόκληση για την οικονομία, τις κοινωνικές δομές κ.ά..