Θρήνος στην κυπριακή παροικία-Έφυγε χτυπημένος από τον κορωνοϊό γνωστός επιχειρηματίας


Η κυπριακή παροικία στο Λονδίνο θρηνεί τον θάνατο άλλου ενός μέλους της, που έφυγε χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία George Nicholas Georgiou, που πέθανε στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με την «Παροικιακή», μαζί με τον αδερφό του Κώστα, ήταν οι ιδιοκτήτες του πασίγνωστου εστιατορίου Toffs of Muswell Hill. Ήταν δραστήριο μέλος της κοινότητας του Muswell Hill και το εστιατόριό του είχε κερδίσει πολλές διακρίσεις.


«Ήθελε οι πελάτες του να είναι φίλοι του. Συμπεριφερόταν στο προσωπικό του σαν οικογένεια και πάντα γιόρταζε τα γενέθλιά τους και άλλα σημαντικά γεγονότα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι δουλεύαν εκεί για δεκαετίες», εξηγεί η εφημερίδα.

Ο Γιώργος Γεωργίου κατάγεται από την Αγία Βαρβάρα και μετακόμισε στο Λονδίνο το 1964 με την οικογένειά του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Pizza Express ως λογιστής και σταδιακά αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της εταιρείας. Πριν αποκτήσει το Toffs, είχε ανοίξει υποκαταστήματα της Pizza Express.

Ήταν φανατικός οπαδός της Chelsea και βαθιά θρησκευόμενος. «Ήταν μία εγκυκλοπαίδεια γνώσης, σοφίας και εμπειρίας, μια αγνή ψυχή, που δεν έλεγε ποτέ κακό λόγο για κανέναν. Πάντα έβαζε τους άλλους πάνω από τον εαυτό του. Ήταν ένας αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας, αδερφός και φίλος», αναφέρει η «Παροικιακή». «Άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων και ήταν πάντοτε θετική επιρροή», προσθέτει.

Αναφερόμενος στον θάνατό του, η βουλευτής Catherine West έγραψε «είμαι πολύ στεναχωρημένη που ο George δεν θα χαμογελά ούτε θα μας σερβίρει τα αγαπημένα δείπνα της οικογένειας πια, RIP».