7 δολοφονίες, 1 βιασμός, 355 τεκμήρια, 450 καταθέσεις



Δύο σοροί και αρκετό ανακριτικό έργο υπολείπονται από τα αρχεία του ΤΑΕ, ούτως ώστε να κλείσει το πρώτο κομμάτι του κύκλου του δράματος που άνοιξε στις 14 Απριλίου με τον εντοπισμό του πτώματος της Μέρι Ρόουζ στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό.

 

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, του οποίου ανανεώθηκε σήμερα η οκταήμερη προσωποκράτηση, παραδέχθηκε σε χειρόγραφη δική του κατάθεση επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ αναζητούνται οι σοροί της Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης Σιέρρα.

 

Στην Κόκκινη Λίμνη το έργο των αρχών δυσχεραίνουν οι τόνοι λάσπης που βρίσκονται στον πυθμένα, ενώ σε αναμονή βρίσκονται οι έρευνες στη λίμνη  Μεμί στο Ξυλιάτο.

  

Σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, κατέθεσε εκ νέου ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης.
Η Αστυνομία έχει στο πλαίσιο των υποθέσεων, που αφορούν αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής, βιασμού και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, λάβει 450 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να πάρει ακόμη 100.

 

Έχει επίσης εξασφαλίσει 9 εντάλματα έρευνας σε χώρους και οχήματα, τα οποία έχει εκτελέσει και έχει συλλέξει 355 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

  

Όπως ακούστηκε στη σημερινή διαδικασία, έχει εντοπιστεί το όχημα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος το 2016, ενώ έγιναν υποδείξεις του χώρου από όπου προμηθευόταν τα τσιμεντομπλόκ με τα οποία «έθαβε» τα θύματά του στις δύο λίμνες.

 

Στο μεταξύ, αναμένεται ακόμη η ταυτοποίηση της σορού που βρέθηκε εντός της 2ης ταξιδιωτικής βαλίτσας που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη και πιθανώς να ανήκει στην 8χρονη Έλενα-Ναταλία καθώς και της γυναίκας από το Νεπάλ, η οποία εντοπίστηκε καθ’ υπόδειξη του υπόπτου σε ξεροπήγαδο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, της οποίας η νεκροτομή για διακρίβωση των αιτιών θανάτου της έχει ολοκληρωθεί.

 

Κατά τον Ιωάννη Γιωρκάτζη, αξιολογούνται επίσης διατάγματα ιδιωτικής επικοινωνίας και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και γίνονται έρευνες για συγκεκριμένο προφίλ, που φαίνεται να ανήκει σε πρόσωπο που συνομιλούσε με τον «Ορέστη».

Αναφορικά με την υπόθεση βιασμού η οποία διερευνάται, ο κ. Γιωρκάτζης είπε στο Δικαστήριο ότι ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν ληφθεί 15 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμη εννέα.

 

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια εξασφάλισης μαρτυρίας μέσω της Interpol.

 

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί, εκτός απροόπτου, σε οκτώ ημέρες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε οι υποθέσεις θα οδηγηθούν για καταχώρηση.

 

Όπως επαναλαμβάνει η Αστυνομία, γίνεται προσπάθεια να στοιχειοθετηθούν άριστα οι υποθέσεις, ούτως ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως οφείλεται.