414 καταγγελίες οδηγών σε ένα 24ωρο μετά την επιβολή των νέων προστίμων (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 414 καταγγελίες προχώρησε η Τροχαία χθες 1η Οκτωβρίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μετά την επιβολή των νέων "τσουχτερών" προστίμων από την Αστυνομία.

Οι περισσότερες καταγγελίες είχαν σχέση με υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αλλά αυξημένος αριθμός καταγγελιών αφορούσε παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια και χώρους αναπήρων.

Μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" ο κος Χάρης Ευριπίδου, Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου ανέφερε πως είχαν ένα ευρύ φάσμα καταγγελιών και φαίνεται εκ πρώτης όψεως οι νέες ποινές να έχουν αποδώσει. 

"Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε σχέση με την υπερβολική ταχύτητα και αυτός είναι ο στόχος μας κυρίως να πολεμήσουμε τις σοβαρές αιτίες προκλήσεις τροχαίων συγκρούσεων αλλά είχαμε και από τις άλλες παραβάσεις, όπως έχει να κάνει με τις σταθμεύσεις, σταθμεύσεις σε χώρους αναπήρων και σε πεζοδρόμια, είχαμε επίσης για τη ζώνη ασφαλείας καταγγελίες και για τη χρήση κινητού. Φαίνεται να αποδίδει το μέτρο, από πλευράς εντοπισμού, ευελπιστούμε να βοηθήσει και στην πρόληψη"

Οι επόμενες ημέρες, συμπλήρωσε θα δείξουν καλύτερα συμπεράσματα και πως οι ίδιοι θα μπορούν να πουν ότι είναι ευχαριστημένοι όταν δεν θα υπάρχουν καθόλου παραβιάσεις καθώς "αυτός είναι και ο στόχος μας."