Ξέσπασε σε κλάματα ο αδελφός του Τζιωνή. "Τι σου έκαμα γιατί με έβαλες φυλακή;"

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάζονται αυτή την ώρα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

 

Λίγη ώρα μετά την έναρξη προκλήθηκε αναστάτωση εκ μέρους του ετεροθαλή αδελφού του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού ο οποίος ξεκίνησε να κλαίει και να φωνάζει προς το μέρος του Τζιωνή: «τι σου έκανα, πόσα ψέματα, έχει 7 μήνες. Με έβαλες φυλακή και διερωτώμαι γιατί. Επειδή δεν σε βοήθησα να κάνει τη ληστεία;»

 

Σε αυτό το σημείο ήταν που προκλήθηκε ένταση εντός της αίθουσας πραγματοποιήθηκε διάλειμμα για να κατευνάσουν τα πνεύματα. 

 

Αμέσως μετά την επανέναρξη ο Δικαστής είπε πως πρόκειται για μία υπόθεση με έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεν πρέπει να υπάρχουν ξεσπάσματα. Είπε ακόμη πως πρέπει να σταματήσουν οι στιχομυθίες μεταξύ των δικηγόρων.
 

Οι τέσσερις κατηγορούμενο (33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, 21χρονη Σάρα Σιάνς, 23χρονος ετεροθαλής αδελφός, Λευτέρη Σολωμού και 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος) έφθασαν στο Δικαστήριο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

 

Αναγνώρισε τον Τζιωνή ο 15χρονος 

 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, Σάββας Σιαμούτης, στις 27/4 παρέλαβε τον κατηγορούμενο Λοϊζο Τζιωνή από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου στις 9.30 το πρωί. Όπως εξήγησε, ο 15χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού, αναγνώρισε τον Τζιωνή, ως το πρόσωπο που βρισκόταν το βράδυ της δολοφονίας, εντός της οικίας του.

 

Σε αυτό το σημείο ο δικηγόρος του Τζιωνή υπέβαλε ένσταση στην αναγνωριστική πράξη, καθώς όπως είπε, ήταν εκτός του πλαισίου. Από την πλευρά του το δικαστήριο απέρριψε την αναφορά του δικηγόρου Τζιωνή, καθώς αυτά που αναφέρει ο ανακριτής αφορούν τη διαδικασία της ανάκρισης.

 

Συνεχίζοντας ο ανακριτής, πρόσθεσε πως όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αναγνώρισης, ο Τζιωνής του είπε πως νιώθει, ότι ο 15χρονος τον αναγνώρισε. Όταν ο λοχίας τον ρώτησε πως αυτό είναι δυνατόν, του είπε «ένιωσα το».

 

Τα σενάρια που έδωσε ο Τζιωνής

 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, σχετικά με τα σενάρια που έδωσε ο Τζιωνής κατά την ανάκριση, είπε: πως το πρώτο σενάριο ήταν παντελώς ψεύτικο και αδύνατο να γίνει πιστευτό.

 

Ανέφερε μάλιστα πως κατά την ανάκριση, τον ρώτησαν για τα παπούτσια που βρέθηκαν στη σκηνή και τους είπε πως τα τοποθέτησε εκεί ο αδερφός του Ηλίας Χαραλάμπους, για να τον μπλέξει.

 

Συνεχίζοντας ο ανακριτής, είπε πως από εκείνη τη στιγμή ο Τζιωνής ξεκίνησε με το δεύτερο σενάριο, δηλαδή να ενοχοποιεί τον εαυτό του.

 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο ανακριτής, είπε πως ο δράστης κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι του άτυχου ζεύγους με κάλτσες, ενώ το σπαθί του σαμουράι εντοπίστηκε στην πίσω βεράντα του πάνω ορόφου. Σε αυτό αναγνωρίστηκε το DNA του Τζιωνή.

 

Το πρώτο σενάριο Τζιωνή

 

Σύμφωνα με τον ανακριτή, «στην πρώτη του κατάθεση ο Τζιωνής ανέφερε πως σε συνάντηση που είχε με τον Ανδρέα Χαραλάμπους και τον αδερφό του Ηλία, του ζητήθηκε να υποδείξει σπίτια για να διαρρήξουν. Αυτός του υπέδειξε το σπίτι του ζεύγους, στην οδό Ζαλόγγου». Στην κατάθεσή του ανέφερε, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, «πως τους έβαλε μετά που τον απείλησαν,, στο όχημα του παππού του και τους πήγε στο σπίτι στις 18/4. Οι δύο κατέβηκαν έχοντας μαζί τους το σπαθί, ενώ ο Ηλίας Χαραλάμπους του πήρε τα παπούτσια και τα άφησε έξω για να τον ενοχοποιήσει».

 

Στη συνέχεια είπε πως ο ίδιος επέστρεψε στη σκηνή και μπήκε από το παράθυρο της κουζίνας. Άκουσε φωνές και ανέβηκε στον πάνω όροφο και είδε τον Ηλία Χαραλάμπους να μαχαιρώνει τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου. Εκεί πάλεψε με τον Χαραλάμπους για να τον αφοπλίσει και στη συνέχεια πήγε του 15χρονου  για να τον σώσει και να τον κλείσει στο υπόγειο

 

Σε ερώτηση των ανακριτών για το πως διέφυγαν τα αδέλφια Χαραλάμπους, είπε πως δεν γνώριζε.

 

Το δεύτερο σενάριο

 

Στο δεύτερο σενάριο που έδωσε ο Τζιωνής, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ήταν πως τον φόνο τον έκανε κάποιος «Χατζής».

 

Όταν τον ρώτησαν οι ανακριτές για δεν το είπε από την αρχή, του απάντησε πως αυτός ο «Χατζής» είναι έμπορος ναρκωτικών και ανθρώπους του «Αλεξουθκιού», ενώ εξήγησε πως ο ίδιος δεν έχει προστασία.

 

Ρώτησε μάλιστα τους Αστυνομικούς, «ήταν να με προστατεύσετε εσείς;».

 

Η παραλαβή των τεκμηρίων
 

Ο ανακριτής αναφέρθηκε και στη διαδικασία παραλαβής των τεκμηρίων από το σπίτι στην Αγλαντζιά.

 

Περιέγραψε πως το μαχαίρι ήταν δίκοπο, με μία τρύπα στην άκρη και μήκους 19 εκατοστών. «Ήταν ανατριχιαστικό στη θέα του», ανέφερε ο ανακριτής, ο οποίος εξήγησε πως στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το εν λόγω μαχαίρι ήταν αυτό που περιέγραψε ο 15χρονος.

 

Σε αυτό το σημείο ο δικηγόρος Τζιωνή υπέβαλε ένσταση για τις περιγραφές, ότι είναι εκτός της διαδικασίας. Η κατηγορούσα αρχή από την πλευρά της διαφώνησε, θεωρώντας πως ότι λέγεται είναι εντός πλαισίου.

 

Συνεχίζοντας τις περιγραφές ο ανακριτής, εξήγησε τη χρησιμότητα της τρύπας στο μαχαίρι. Όπως είπε, όταν το καρφώσει κάποιος στον πνεύμονα για παράδειγμα, εισχωρεί αέρας στο τραύμα, με αποτέλεσμα να γίνεται έκρηξη.

 

Ο ανακριτής της υπόθεση αναφέρθηκε και στη τσάντα που εντοπίστηκε μέσα σε φούρνο. Όπως είπε μόλις ανοίχτηκε ο φούρνος, έγινε αντιληπτό πως επιχειρήθηκε καταστροφή των τεκμηρίων. Εκεί ο Τζιωνής «τα έριξε» στον αδερφό του Λευτέρη.

 

Μέσα στον φούρνο εντοπίστηκε ακόμη, σύμφωνα με τον ανακριτή, ένα τζιν παντελόνι που είχε αίμα στο σημείο των γονάτων και ένα φούτερ που είχε αλλάξει χρώμα από τη χλωρίνη. Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε ένα ζευγάρι γυαλιά, διπλωμένα, ένα κινητό παλιού τύπου και ένα καμπανάκι.

 

Όσον αφορά τα γυαλιά, ο ανακριτής εξήγησε πως ρώτησε τον Τζιωνή εάν είναι του Γιώργος Χατζηγεωργίου, αλλά ο κατηγορούμενος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.
 

 

Κατά τη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να δοθεί συνέχεια στη δίκη εντός δίκης, προκειμένου να εξεταστούν τα επίδικα ζητήματα για τα οποία ήγειρε ένσταση ο δικηγόρος του Τζιωνή.

 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου προέβαλε τη θέση ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του και πως καταπιέστηκε να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στα δικαιώματα του και στις καταθέσεις που έδωσε, λόγω του ότι τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών και ήθελε να απαλλαγεί απ΄αυτό το βάρος του στερητικού συνδρόμου, όπως είπε.

 

Πηγή: philenews