100 αστυνομικοί και πυροσβέστες σε αυτοπεριορισμό


Νέες οδηγίες για σκοπούς καλύτερου συντονισμού των ελέγχων για τη λοιμοκάθαρση υπό τη σκιά των νέων μέτρων. έδωσε χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας προς τους αστυνομικούς διευθυντές όλων των επαρχιών. Ο Στυλιανός Παπαθεοδώρου ζήτησε όπως εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή των διαταγμάτων επειδή η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, με έμφαση στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Παράλληλα, όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο Αρχηγός όρισε τον αξιωματικό που είναι υπεύθυνος ασφαλείας σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα να είναι και υπεύθυνος για τους ελέγχους της εφαρμογής των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης. Ώς τώρα υπεύθυνος για εφαρμογή των διαταγμάτων ήταν ο υπεύθυνος που όριζε η ΚΟΠ, ωστόσο δεν λαμβάνονταν μέτρα, γι’ αυτό και η αλλαγή, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα όπως την περασμένη βδομάδα με το σωματείο της Ανόρθωσης. 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε επίσης από τους αστυνομικούς διευθυντές όπως συστήσουν στα μέλη των Διευθύνσεων να είναι προσεκτικά στην προσωπική τους ζωή ώστε να μην επιμολύνονται με τον ιό, όπως συνέβη πρόσφατα στη Λεμεσό, όπου το 50% όσων εντοπίστηκαν θετικά ήταν από την εξωϋπηρεσιακή τους δραστηριότητα. Στο μεταξύ, δυο αστυνομικοί σταθμοί στη Λευκωσία παραμένουν κλειστοί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο κεντρικός αστυνομικός σταθμός Λευκωσίας (περιοχή Λυκαβητού) παραμένει κλειστός μετά που εντοπίστηκε κρατούμενη θετική στον ιό. Ο σταθμός απολυμάνθηκε αλλά ακόμη δεν έχει επαναλειτουργήσει.

Χθες έκλεισε προσωρινά και ο αστυνομικός σταθμός Λακατάμιας, μετά που μέλος του εντοπίστηκε θετική στον ιό. Επειδή η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν σε αυτοπεριορισμό εδώ και μέρες, δεν χρειάστηκε συνάδελφοί της να μείνουν σε καραντίνα, ωστόσο ο σταθμός έκλεισε για λίγες ώρες για απολύμανση και επαναλειτούργησε κανονικά. Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό μετά από κρούσματα κορωνοϊού εντός των γραφείων που υπηρετούν, με την κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη.