«Υπάρχει διαφωνία στο χρονοδιάγραμμα με την ΚΟΠ, μη αποδεκτές οι 6 εβδομάδες»


Την άποψη ότι υφίστανται επαρκή χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικών χώρων το πρωτάθλημα, ακόμη και με τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής (όπως πρότεινε η UEFA) εξέφρασε ο Πάρης Σπανός. Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΠ υπογράμμισε ότι υπάρχει διαφωνία με τη διοργανώτρια αρχή αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των παικτών.

«Δεν ήμουν παρών (σ.σ. στη σύσκεψη στο Προεδρικό), όμως έχω ενημερωθεί από τον κ. Νεοφυτίδη. Εκείνο που διαφάνηκε είναι ότι όσον αφορά το πρόβλημα της πανδημίας, φαίνεται να υποχωρεί και δεν αποτελεί λόγο μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Λέχθηκαν κάποιοι άλλοι λόγοι, όπως η έλλειψη χρόνου και τα οικονομικά των σωματείων. Φαίνεται ότι λόγω της καλής πορείας υποχώρησης του κορωνοϊού, δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχουν τα πρωτόκολλα που μπορούν να ακολουθηθούν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Προβλήθηκαν άλλοι λόγοι, όπως η έλλειψη χρόνου, κάτι που δεν αποδέχεται ο σύνδεσμος. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι χρειάζονται 6 βδομάδες για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό μας λένε οι ειδικοί της FIFPro και οι ειδικοί στην Κύπρο σε πανεπιστήμια. Θα χρειαστούν 3-4 βδομάδες για να επανέλθουν», δήλωσε στον Super Sport ο Σπανός.

Ερωτηθείς αν σ' αυτό το διάστημα των 3-4 βδομάδων συμπεριλαμβάνεται και το διάστημα ατομικής προπόνησης απάντησε: «Μέσα σε αυτές τις 3-4 βδομάδες μπορεί να υπάρξουν 1-2 βδομάδες ατομικής προπόνησης. Αυτά μας έχουν ενημερώσει οι ειδικοί της FIFPro. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προπόνηση μετά τις 18 Μαΐου και όπως λέχθηκε δεν υπάρχει περιορισμός. Ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών θέλει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα μπορούμε να το ολοκληρώσουμε. Υπάρχει η διαφωνία στα χρονοδιαγράμματα με την ΚΟΠ. Μιλούσαν με 4-6 βδομάδες κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι πολύ εύκολο να λυθεί αυτό το θέμα. Με τις εργομετρικές εξετάσεις θα φανεί ο βαθμός ετοιμότητας και θα μπορεί να υπολογιστεί ο χρόνος που απαιτείται».

Στη συνέχεια ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΠ έδωσε μια νέα διάσταση στο θέμα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος: «Υπάρχει ακόμα μια λύση. Με ρητή πρόνοια από την UEFA μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος για να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του. Το άφησε ελεύθερο η UEFA. Αντί για παράδειγμα, να παιχτούν δύο γύροι, να παιχτεί ένας. Δεν βάζει περιορισμού η UEFA, της οποίας οι οδηγίες ασφαλώς είναι υπέρτερες οποιασδήποτε προκήρυξης».

Ο Σπανός αναφέρθηκε, τέλος, και στη στάση του ΠΑΣΠ για το οικονομικό: «Δεν αμφισβητείται η πρόθεση των ποδοσφαιριστών να βοηθήσουν. Κάποιος πρέπει να μας πει, όμως, ποια είναι αυτή η ζημιά των σωματείων. Οι πλείστες ομάδες προπληρώθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχουν κάποιες άλλες που θα πάρουν τις δόσεις τους αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω αν λένε αλήθεια ή όχι αν δεν παρουσιάσουν τα στοιχεία. Το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να ολοκληρωθεί».