Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: Αποκεφαλίστηκε γυναίκα-Τρεις νεκροί


Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία έπειτα από νέα  επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια. 

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς - δύο άνδρες και μία γυναίκα- και πολλούς τραυματίες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα αποκεφαλίστηκε.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών , Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος μετέβη στην περιοχή έγραψε στο Twitter: «Επιβεβαιώνω ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια». Η

περιοχή όπου σημειώθηκε η σημερινή επίθεση με μαχαίρι ακούστηκαν εκρήξεις με τους αστυνομικούς να διευκρινίζουν ότι οι ίδιοι ενεργοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς για το λόγο αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν. « Μην πανικοβληθείτε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», προειδοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Twitter.

H επίθεση αυτή έρχεται δυο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στα περίχωρα του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής ο οποίος δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από το μουσουλμανικό κόσμο. Aν και ο δράστης έχει συλληφθεί, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

«Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες», γράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράν Νταρμανάν, στο Twitter.

«Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, για την επίθεση στη Νίκαια

Tη λύπη του για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με ανάρτησή του στο τουίτερ, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει καθήκον να σταθεί «ενάντια στη βία και σε αυτούς «που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: «είμαι πολύ σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση για την τρομερή επίθεση στη Νίκαια. Αυτός ο πόνος γίνεται αισθητός από όλους μας στην Ευρώπη. Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος».

 

 

 
 

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα