Τα λεφτά των χορηγιών που χάνουν οι ομάδες για τους ύποπτους αγώνες


O Aριστοτέλης Βρυωνίδης το βράδυ της Τετάρτης (22/01) γνωστοποίησε τις ποινές για όσες ομάδες το όνομά τους αναφερόταν στις εκθέσεις της UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Πέραν από την Καρμιώτισσα, στην οποία επιρριπτόταν ευθύνη για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ στο κύπελλο, και στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ, στις υπόλοιπες αποκόπτονται οι χορηγίες.

Τι θα χάσουν Ονήσιλος, Οθέλλος, Ερμής, Διγενής Μόρφου και Π.Ο. Ξυλοτύμπου θα φανεί με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας, ανάλογα στον όμιλο που θα βρεθεί η κάθε ομάδα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη: «Όλες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Premier  θα παίρνουν σαν χορηγία από την ΚΟΠ, στο τέλος του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, κάθε  χρονιάς, το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (€30.000,00) και οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Standard, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€15.000,00)».

Θυμίζουμε ότι ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου, που συμπεριλαμβάνεται σε δύο φακέλους, πέραν από της αποκοπής χορηγιών, δέχθηκε επίσης άλλες δύο ποινές: Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πέραν αυτών χάνουν και τα λεφτά για τις διαιτησίες των αγώνων, κονδύλι το οποίο τα τελευταία χρόνια επωμιζόταν η Ομοσπονδία ως χορηγία προς τις ομάδες.


ΠΗΓΗ:ΠΟΛΙΤΗΣ