Προσπάθησε αλλά έχασε η ΕΝΠ από τον ΑΠΟΕΛ (0-2)

Στάθηκε αξιοπρεπώς, παρά τις πολλές απουσίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμολογικό κέρδος η Ένωση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στο "Τάσος Μάρκου".

Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-0 χάρις τα γκολ των Ζαχίντ και Βιντιγκάλ.

Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι ανέβηκε στους 45 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε παράλληλα τη λευκή ισοπαλία ΑΕΛ και Απόλλωνα, αυξάνοντας τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση. (σ.σ. εκκρεμεί η ένσταση του Απόλλωνα για τον αγώνα με την Ανόρθωση).

Από την άλλη η ομάδα του Παραλιμνίου έμεινε στους 16 βαθμούς και στην 9η θέση του πρωταθλήματος Cyta. Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν ωστόσο σαφώς επηρεασμένοι από τις επτά απουσίες στο σημερινό παιχνίδι.

Το προφίλ του αγώνα:

Με πολύ αργό ρυθμό άρχισε το παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου», με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν, ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Χωρίς καλές ευκαιρίες αλλά με την προσωπική έμπνευση του Ζαχίντ πήρε προβάδισμα στο σκορ ο ΑΠΟΕΛ. Ο μεσοεπιθετικός των γαλαζοκιτρίνων βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής του Πέτρου και με ένα όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 29’ της αναμέτρησης.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έφτιαξε καλές στιγμές, με την Ένωση να δείχνει σαφώς επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες που είχε στο παιχνίδι. 


 

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφερε να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν με το σουτ του Σερμπάκοφ να αποκρούεται δύσκολα από τον Ολλανδό στο 52'. 

Η ομάδα του Κάριτ Φελκ προσπάθησε σε αρκετές στιγμές να γίνει απειλητική, δεν κατάφερε ωστόσο να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. 

Το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 87' μετά από συνδυασμό των δύο νέων αποκτημάτων των γαλαζοκιτρίνων. Ο Γιάκολις έκανε τη σέντρα και ο Βιντιγκάλ έπιασε την κεφαλιά για να γράψει το 2-0 με τον Πέτρου εξουδετερωμένο. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Τραμετσάνι να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη ενόψει των δύο συνεχόμενων ντέρμπι απέναντι σε ΑΕΚ και Απόλλωνα αντίστοιχα. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ένωση (Κάριτ Φελκ): Πέτρου, Βαλλιάνος, Αμπατζουμιάν, Σαρ, Φυτανίδης, Μαϊσουράντζε, Σερμπάκοφ (74' Ουντόζι), Κοσμά, Ολίβα, Γκλάβινα (68' Πίττας), Γκοζλάν (90' Κολοκούδιας)

ΑΠΟΕΛ (Πασκουάλ Ρόκο): Βάτερμαν, Μερκής, Βούρος, Ιωάννου, Γιάκολις, Καζού, Μοράις (71' Γκέντσογλου), Σόουζα, Ζαχίντ (82' Βιντιγκάλ), Νατέλ (69' Μπέζιακ), Τάμαρι

Σκόρερ: 29′ Ζαχίντ, 87' Βιντιγκάλ 

Κίτρινες: -

Αποβολές: - 

ΥΓ. Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΝΠ, Κωστάκη Τσίσιου

Δείτε τις φάσεις: