Πράνιτς: Πήγα στην Αγία Νάπα και δεν το μετάνιωσα


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα sportsport.ba παραχώρησε ο Ντάνιελ Πράνιτς, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην θητεία του στην Κύπρο.

Αναλυτικά το κομμάτι που αφορά το πρωτάθλημά μας:

  • Πώς καταλήξατε στην Κύπρο; Λίγοι παίκτες με τέτοια καριέρα πηγαίνουν εκεί ...

"Συμπτωματικά. Πριν από αυτό, πέρασα λίγο χρόνο παίζοντας στη Σλοβενία για τον Koper, αλλά το κλαμπ υποβιβάστηκε, οπότε πήρα την ελευθέρα μου και σκεφτόμουν τι να κάνω στη συνέχεια. Τότε ο πρώην συμπαίκτης μου Γκόρντον Σίλντενφελντ ήρθε σε επαφή και με ρώτησε αν σκέφτομαι να έρθω στην Ανόρθωση όπου ήταν ήδη αυτός εκεί. Αναρωτήθηκα τι θα έκανα εκεί γιατί δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά πολύ γρήγορα ένιωσα άνετα. Πήγε πολύ καλά, επιλέχτηκα στην καλύτερη ομάδα της σεζόν. Μετά πήγα στην Αγία Νάπα για να μείνω σε φόρμα και δεν το μετάνιωσα".

  • Και η ζωή στην Κύπρο;

"Πώς μπορεί να έχει ήλιο κάθε μέρα; Υπάρχει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου, που δεν μπορεί να πληρωθεί με χρήματα. Έχω πραγματικά ό,τι μου ταιριάζει εδώ, απολαμβάνω ακόμα το ποδόσφαιρο, αλλά και όλα τα άλλα συνοδευτικά πράγματα. Σκέφτομαι να μείνω εδώ και μετά από το τέλος της καριέρας μου".

ξ7υθξτυξκμ

  • Το να παίζεις στην Β' Κατηγορία της Κύπρου δεν ακούγεται συγκλονιστικό, αλλά είναι εύκολο υποθέτουμε, έτσι;

"Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό στην καριέρα μου. Είναι αδύνατο να το παραλληλίσω με την Α' Κατηγορία γιατί δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι ράγκμπι (γέλια). Το παιχνίδι είναι αρκετά δυνατό, τα γήπεδα είναι άσχημα".

  • Σε βλέπουν σαν αστέρι όλοι;

"Ίσως, αν και προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου λίγο πιο πολύτιμο. Θα μπορούσα να καθίσω στο τραπέζι με όλους όταν έπαιξα για την Μπάγερν και τώρα όταν είμαι στην Β' Κατηγορία της Κύπρου. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου σε νέους παίκτες, για να τους διδάξω πώς να ζεις για το ποδόσφαιρο και πώς να ζεις από το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα εδώ, ωστόσο, νιώθω ότι είναι λίγο τεμπέληδες".