Το πόθεν έσχες του Ερντογάν και το υπερπολυτελές τζετ

To πόθεν έσχες του Ερντογάν δόθηκε στη δημοσιότητα και τα ποσά ζαλίζουν. Μέσα σε είκοσι χρόνια πολλαπλασίασε τα περιουσιακά του στοιχεία.  

Η περιουσία του Ερντογάν αυξάνεται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μετρητά 1.200.000 ευρώ, ένα σπίτι στο Σκούταρι στην Κωνσταντινούπολη του οποίου η αξία φτάνει τα 800.000 ευρώ, αλλά και χρέη 340.000 ευρώ.

Πριν από τέσσερα χρόνια, δε φαινόταν να υπάρχει οικία στην κατοχή του. Αντιθέτως, δήλωνε ένα οικόπεδο και ένα αυτοκίνητο που έφταναν τα 140.000 ευρώ, ενώ τα μετρητά του έφταναν τα 800.000 ευρώ.   

Όταν ο μισθός του όμως είναι 11.000 ευρώ το μήνα, με τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει αυτόν τον πλούτο και μάλιστα έχοντας να μεγαλώσει τέσσερα παιδιά. Ο Ερντογάν περνά στην αντεπίθεση λέγοντας ότι τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ερντογάν το τερμάτισε. Πήρε στα χέρια του και το ταμείο διαχείρισης πλούτου.
Υπάρχει όμως και συνέχεια. Αυτό είναι είναι το νέο υπερπολυτελές τζετ του Ερντογάν σύμφωνα με βουλευτή του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Έχει 7 υπνοδωμάτια, δύο ειδικά σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων και μικρό νοσοκομείο. Το αεροσκάφος είχε 463 θέσεις αλλά μετατράπηκε σε αεροσκάφος 76 VIP καθισμένων. Η τιμή του χωρίς τον εξοπλισμό του είναι 400 εκατομμύρια δολάρια. 

Στα χέρια του Ερντογάν και το ταμείο διαχείρισης πλούτου 

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά ο Ερντογάν το τερμάτισε. Πέρασε στα χέρια του το ταμείο διαχείρισης πλούτου, ενώ έκανε αντιπρόεδρο το γαμπρό του.

Υπό τον έλεγχο του Ερντογάν τίθενται πλέον οι κολοσσοί Turkish airlines, Ziraat Bank, Halk Bank και οι εταιρείες πετρελαίου Turkiye Petrolleri και Botas.

Νέα υποβάθμιση των τουρκικών τραπεζών 

Στον αντίποδα, η καθημερινότητα των Τούρκων ολοένα δυσκολεύει.

Την ίδια ώρα, ο οίκος Φιτς υποβαθμίζει τέσσερις τουρκικές τράπεζες.