Ντεριά: Θετική ανταπόκριση από κατεχόμενα για βοήθεια σε Αττική

Υπάρχει ανταπόκριση στην έκκληση του ΡΤΚ για συλλογή βοήθειας που θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, με τη «βουλευτή» του κόμματος και γνωστή Τουρκοκύπρια ακτιβίστρια Ντογούς Ντεριά να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στην Ελλάδα μέσω της εκστρατείας που διεξάγεται από τον Δήμο Λεμεσού και την εφημερίδα Λεμεσός, με την ομάδα «Παροχή βοήθειας».
 

Η κ. Ντεριά εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι η πληροφόρηση που έχει εξασφαλίσει από το Τελωνείο (της Κυπριακής Δημοκρατίας) είναι πως η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα περάσει από το οδόφραγμα χωρίς πρόβλημα.

«Η φωτιά στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της είναι μια κοινωνική καταστροφή και τέτοια ανθρωπιστικά θέματα υπερέχουν των πολιτικών διενέξεων», δήλωσε η Ντογούς Ντεριά, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους στην πυρκαγιά. Αυτοί που κατάφεραν να σωθούν, πρόσθεσε, έχασαν το σπίτι, τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα πάντα. «Σε τέτοιες περιπτώσεις καταστροφής, είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται κοινωνική αλληλεγγύη».

Η κ. Ντεριά υπενθύμισε ότι το 1999, στον σεισμό στο Ίζμιτ (Νικομήδεια), είχε βοηθήσει και η Ελλάδα με ομάδες διάσωσης. «Σε τέτοιες καταστάσεις, τα ανθρωπιστικά ζητήματα είναι πάνω από τις πολιτικές έχθρες ή αντιδικίες».

Η κ. Ντεριά είπε, ακόμη, ότι μόλις είδε για την εκστρατεία του Δήμου Λεμεσού επικοινώνησε με την επικεφαλής της εκστρατείας του Δήμου Λεμεσού στη Λευκωσία Στάλω Λεωνίδου και τη ρώτησε εάν θα συγκέντρωναν κάποια βοήθεια, θα υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα στο να περάσουν τα προϊόντα από τα οδοφράγματα. Η κ. Λεωνίδου ήρθε σε επαφή με αρμοδίους του Τμήματος Τελωνείου και την ενημέρωσε πως, επειδή πρόκειται για ανθρωπιστική εκστρατεία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Μετά από αυτό, είπε η Ντογούς Ντεριά, μετέφερε στο ΡΤΚ και τα συλλογικά του όργανα την άποψη ότι σε μια τέτοια κατάσταση θα ήταν σημαντικό να δείξει το κόμμα έμπρακτα φιλία και αλληλεγγύη και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία στήριξης, πράγμα που οι αρμόδιοι του ΡΤΚ θεώρησαν ότι μπορούσε να γίνει και απηύθυναν την έκκληση για βοήθεια προς τους πληγέντες της Ελλάδας.


Σημείωσε, τέλος, ότι η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία του ΡΤΚ στη Λευκωσία και για όσους δεν μπορούν να τη μεταφέρουν στα επαρχιακά γραφεία του κόμματός της.

Πηγή: ΚΥΠΕ