Λίβανος: «Τεράστια έκρηξη, πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών»


Σοκ προκαλούν τα πρώτα βίντεο από την φοβερή έκρηξη που σημειώθηκε στο Λιμάνι της Βηρυτού προκαλώντας ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής καταστροφές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη γειτονική χώρα σημειώθηκε έκρηξη, μια στο Λιμάνι της πόλης και μια δεύτερη κοντά στην οικία του προέδρου της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός της χώρας χαίρει άκρας υγείας, ενώ στην περιοχή από όπου ακούστηκε η έκρηξη σπεύδουν ασθενοφόρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου η πηγή της έκρηξης ήταν μια μεγάλη πυρκαγιά σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Στους δρόμους της πόλης επικρατούν σκηνές χάους αφού το ωστικό κύμα που προκάλεσαν οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε μεγάλο μέρος της πόλης. Τζάμια έσπασαν και έπεσαν ψευδοροφές σε πολλά κτίρια σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ τα αυτοκίνητα από το ωστικό κύμα εκτινάσσονται χιλιόμετρα μακριά. Πολλοί κάνουν λόγο για έκρηξη πυρομαχικών.

 

 

 

 
ΠΗΓΗ: REPORTER/SIGMA