Κρήτη:Πάλεψε κι έσωσε τη φίλη του-Την κουβάλησε λιπόθυμη κολυμπώντας σε σπηλιά

Λεπτομέρειες για τους δύο ναυαγούς νότια της Κρήτης φέρνει στο φως το Creta24.

Οι λεπτομέρειες συγκλονίζουν και συγκινούν καθώς ο 46χρονος Στέλιος πάλεψε και έσωσε δύο φορές τη φίλη του. Και αυτό γιατί όχι απλά κολύμπησε, όπως έγραψε χθες το Creta24, περίπου ενάμισι μίλι για να ζητήσει βοήθεια, παλεύοντας για ώρες μετά κύματα αλλά δεν την εγκατέλειψε στιγμή, ούτε όταν η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βυθίζεται.

Τη συγκλονιστική μάχη επιβίωσης του Στέλιου περιέγραψε στο Creta24, o Ηγούμενος της Μονής Κουδουμά, Γέροντας Μακάριος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους με τους οποίους συνομίλησε ο 46χρονος όταν τον έβαλαν στη μονή για να τον περιθάλψουν.

Ο 46χρονος έφτασε εξουθενωμένος στην παραλία και κατευθύνθηκε στο κυλικείο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της Μονής. Ο κυλικειάρχης χωρίς να γνωρίζει και κυρίως χωρίς να μπορεί να φανταστεί ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει απέναντί του και ο οποίος φορούσε μόνο το εσώρουχό του είπε: «Σεβαστείτε το χώρο και φορέστε κάτι», με τον 46χρονο να εξηγεί ότι είναι εκείνος που ψάχνουν επί δύο ημέρες οι αρχές.

Σύμφωνα με τον Ηγούμενο της Μονής, ζήτησε ένα μπουκάλι νερό και να ειδοποιήσουν τον θείο του που είναι μάγειρας στη Μονή. Δεν ήθελε να φάει. Ζητούσε μόνο να ειδοποιήσουν τις αρχές για να σωθεί η φίλη του.

Ο 45χρονος Στέλιος λοιπόν, πάλεψε όχι μόνο με τα κύματα για να φέρει βοήθεια, αλλά και για να μπορέσει αρχικά να μεταφέρει την φίλη του σε σπηλιά και να την προστατεύσει.

«Δεν ήθελε να φάει, μόνο να ειδοποιήσουν τις αρχές»

Σύμφωνα με τον Ηγούμενο της Μονής, ζήτησε ένα μπουκάλι νερό και να ειδοποιήσουν τον θείο του που είναι μάγειρας στη Μονή. Δεν ήθελε να φάει. Ζητούσε μόνο να ειδοποιήσουν τις αρχές για να σωθεί η φίλη του. Οι μοναχοί του έδωσαν στεγνά ρούχα και τον περιέθαλψαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρχές. Τα όσα είπε στον Ηγούμενο της Μονής συγκινούν γιατί ο 46χρονος, κινδύνεψε να πνιγεί ωστόσο πάλεψε και τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να σώσει και την 39χρονη φίλη του.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, όταν αναποδογύρισε ξαφνικά η βάρκα, όπως περιέγραψε στον Γέροντα Μακάριο ο 45χρονος, το σορτσάκι που φορούσε πιάστηκε στο σκάφος το οποίο είχε αρχίσει να βυθίζεται.

Ο Στέλιος λειτουργώντας με ψυχραιμία κατάφερε να το σκίσει και να απελευθερωθεί. Όπως η περιπέτειά του δεν τελείωσε εκεί αφού την ίδια ώρα η φίλη του είχε χάσει τις αισθήσεις της. H 39χρονη φαίνεται πως χτύπησε και λιποθύμησε, όμως ο 46χρονος δεν την εγκατέλειψε στιγμή.Οι μοναχοί του έδωσαν στεγνά ρούχα και τον περιέθαλψαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρχές. Τα όσα είπε στον Ηγούμενο της Μονής συγκινούν γιατί ο 46χρονος, κινδύνεψε να πνιγεί ωστόσο πάλεψε και τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να σώσει και την 39χρονη φίλη του.

Όταν αναποδογύρισε ξαφνικά η βάρκα, όπως περιέγραψε στον Γέροντα Μακάριο ο 46χρονος, το σορτσάκι που φορούσε πιάστηκε στο σκάφος το οποίο είχε αρχίσει να βυθίζεται. Ο Στέλιος λειτουργώντας με ψυχραιμία κατάφερε να το σκίσει και να απελευθερωθεί. Όπως η περιπέτειά του δεν τελείωσε εκεί αφού την ίδια ώρα η φίλη του είχε χάσει τις αισθήσεις της.

H 39χρονη φαίνεται πως χτύπησε και λιποθύμησε, όμως ο 46χρονος δεν την εγκατέλειψε στιγμή. Το σθένος του συγκλονίζει αφού για ώρα πάλευε κολυμπώντας και κρατώντας της φίλη του, η οποία του έφευγε από τη θαλασσοταραχή και βυθιζόταν στα δύο μέτρα. Βουτούσε την έπιανε και συνέχιζε να κολυμπά.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Μακάριο ο Στέλιος προσπαθούσε για μία ώρα να σώσει τη φίλη του, μέχρι που βρέθηκαν στη σπηλιά και εκεί κατάφερε να την συνεφέρει.

Πέρασαν εκεί όλο το βράδυ και ενώ είδαν κάποια στιγμή σκάφος του λιμενικού, γνώριζαν πως μέσα στη σπηλιά ήταν αδύνατο να τους εντοπίσουν.

Την Κυριακή όταν πια είχε ανακτήσει δυνάμεις, ο 46χρονος αποφάσισε να βουτήξει ξανά στη μανιασμένη θάλασσα και να δώσει την τελευταία μάχη για τη σωτηρία τους. Και τα κατάφερε!

.

Πηγή: creta24.gr