Η εξήγηση για την γυναίκα στην Ελλάδα που βγήκε ξανά θετική στον κορωνοϊό


Την δική του εξήγηση - ερμηνεία για την γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε για δεύτερη φορά με κορωνοϊό, έδωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδική μνεία στην περίπτωση της γυναίκας ασθενούς η οποία εμφανίστηκε εκ νέου θετική στον κορωνοϊό έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για την γυναίκα η οποία κόλλησε τον ιό στα τέλη Μαρτίου. Στις 6 Απριλίου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό και, έτσι, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, η άτυχη γυναίκα εμφάνισε εκ νέου συμπτώματα, με αποτέλεσμα να διαγνωσθεί και πάλι θετική.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε λάθος μέτρηση κατά την διάρκεια του ενδιάμεσου ελέγχου, δηλαδή όταν το τεστ βγήκε αρνητικό.

«Ενδεχομένως να μην υπήρχε επαρκές υλικό στον ενδιάμεσο έλεγχο ή κάτι άλλο. Δεν φαίνεται να διαφέρει από αυτά που έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία και μάλλον αναφέρεται σε παρουσία του γενετικού υλικού του ιού και όχι για επαναλοίμωξη», επεσήμανε ο καθηγητής, κατόπιν σχετικής ερώτησης.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που δείχνουν ότι ο ιός έχει κάποια προτίμηση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος - το σωματοφάρυγγα. Μιλάμε για επανανίχνευση ή παρουσία του ιού επί μακρόν. Τέτοιο είναι το περιστατικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα, καθώς και δύο ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 1.534 και 136, αντίστοιχα.