ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ στον αέρα- Ένοπλος κρατά 67 ομήρους σε πτήση της Aeroflot

Συναγερμός έχει σημάνει σε πτήση της Aeroflot που εκτελούσε το δρομολόγιο Σουργκούτ - Μόσχα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάτης είναι οπλισμένος και ζήτησε να αλλάξει η πορεία του αεροπλάνου.

 

Συναγερμός σήμανε στην πτήση SU1515 από το Σουργκούτ με προορισμό τη Μόσχα καθώς ένοπλος επιβάτης φέρεται να ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Ren TV, να αλλάξει κατεύθυνση το αεροπλάνο.

Ο επιβάτης φέρεται να ονομάζεται Παβέλ και να είναι 41 ετών ενώ σύμφωνα με πηγές του Sputnik ο συγκεκριμένος επιβάτης καθόταν στη θέση 14Α.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το FlightRadar το αεροπλάνο έχει ήδη προσγειωθεί στο Χάντι Μανσίσκ, κοντά στο Σουργκούτ. Η πτήση SU1515,  αποχώρησε από το Σουργκούτ στις 14.55 τοπική ώρα.

Αυτός είναι ο ένοπλος σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, αν και οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χαντίας — Μανσίας έχει ήδη σπεύσει στο αεροδρόμιο όπου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη προσγείωση ενώ στο σημείο βρίσκονται και 10 μονάδες της αστυνομίας.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κανένα σχόλιο για την κατάσταση.

Ο ρωσικός αερομεταφορέας Aeroflot, επίσης δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

 

Flightradar24@flightradar24

Aeroflot flight from Surgut to Moscow is diverting to Khanty-Mansiysk with squawk 7600 (radio failure).

According to @RT_russian a passenger demanded the aircraft to fly to Afghanistan. https://www.flightradar24.com/AFL1515/1f41e722 

59