Δεν πήρε αδειοδότηση το Τάσος Μάρκου


Με προβλήματα, πέραν των ήδη υπαρκτών λόγω πανδημίας, ξεκινάει άλλη μια σεζόν στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Παραμονές της πρεμιέρας, χθες Πέμπτη (20/08), έγινε γνωστό πως κάποια γήπεδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους. Στην πορεία, το... πρόβλημα μετατράπηκε σε μη -έγκαιρη- αδειοδότηση γηπέδων, κάτι που αυτόματα σημαίνει πως δεν μπορούν να παιχθούν σε αυτά, παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για την 1η αγωνιστική. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων, προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα γήπεδα, όμως αυτά πήραν την αδειοδότηση, με όρους.

Τα τέσσερα γήπεδα που δεν πήραν αδειοδότηση για διάφορους λόγους, είναι το Τσίρειο, το «Τάσος Μάρκου», το «Αμμόχωστος - Επιστροφή» και το Δασάκι Άχνας.

Το ζήτημα με την μη αδειοδότηση, έγινε θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ χθες (20/08) το απόγευμα, ενώπιον του οποίου τέθηκε προς ψήφιση η αναβολή όλης της πρώτης αγωνιστικής, κάτι που κατά πλειοψηφία δεν έγινε δεκτό. Έτσι, αποφασίστηκε πως όσα παιχνίδια της πρεμιέρας θα διεξαχθούν σε γήπεδα με αδειοδότηση, να γίνουν κανονικά, και για τα υπόλοιπα, η απόφαση αναμένεται σήμερα και αφού υπάρξει πρώτα επαφή μεταξύ ΚΟΠ και Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί πως ο -προγραμματισμένος για σήμερα (21/08)- αγώνας ανάμεσα σε Εθνικό και ΕΝΠ, αναβάλλεται, λόγω των δύο προσφάτων κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές της ομάδας της Άχνας. Το παιχνίδια αυτό θα επηρεαζόταν και από τη ζήτημα με την αδειοδότηση, αφού θα διεξαγόταν στο Δασάκι, που δεν πήρε την αδειοδότηση.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να «ρίξουν φως» στο τι θα γίνει με τα παιχνίδια Απόλλωνας - Δόξα και Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΚ που επηρεάζονται λόγω τη μη αδειοδότησης σε Τσίρειο και Αμμόχωστος (αντίστοιχα), όπως και το τι θα γίνει γενικότερα με τα γήπεδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς ίσως επηρεαστούν και αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής.