Βόμβα στο Τσίρειο: Απόλλωνας - ΕΝΠ: 0-1


Τεράστιο αποτέλεσμα στο Τσίρειο για την ΕΝΠ! 

Η ομάδα του Γιανέφσκι άντεξε στην πίεση και με μια φοβερή αντεπίθεση «χτύπησε» τον Απόλλωνα και απέδρασε με το 0-1 χάρη στο γκολ του Βαρέλα. Η ήττα του Απόλλωνα ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική με τους διεκδικητές του τίτλου να δέχονται όλοι ήττες. Ήττα για Ανόρθωση, ήττα το ΑΠΟΕΛ και ήττα η Ομόνοια! Η ομάδα του Αυγουστή «άγγιξε» το γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις με αποκορύφωμα το άχαστο… του Παπουλή αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την εστία του εξαιρετικού Κλέιμαν. Στους 32 βαθμούς ο Απόλλωνας, στους 18 ανέβηκε η ΕΝΠ. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο.

- Έναρξη στον αγώνα, καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες

- 3' Πρώτη επιθετική προσπάθεια για τον Απόλλωνα, η μπάλα καταλήγει στον Αγκίρε, ο Ισπανός στην περιοχή, κερδίζει το πρώτο κόρνερ η Λεμεσιανή ομάδα.

- 4' Απομάκρυνε ο Ρουσιάς στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα στην άλλη πλευρά, δεύτερο κόρνερ για τους γηπεδούχους. Εκτέλεσε ο Αγκίρε, ο Παπουλής πήγε να γίνει κάτοχος, έδιωξε ο Στάροκιν.

- 5΄ Επιθετικός ο Απόλλωνας που έκλεισε από νωρίς την ΕΝΠ στο δικό της μισό. "Στοίχημα" για τους "βυσσινί" να καταφέρουν να διαχειριστούν την πίεση και να ανησυχήσουν την εστία του Μολ. Θα το δούμε στη πορεία του ματς.

- 11' Φάουλ σε καλό σημείο κερδίζει ο Ματέι από σπρώξιμο του Αμπαρτζουμιάν. 

- 12' Βγαίνει και "καθαρίζει" ο Κλέιμαν, το στημένο του Ματέι.

- 14' Πρώτη τελική για την ΕΝΠ, άστοχο το σουτ.

- 15' Γρήγορη επίθεση του Απόλλωνα, ο Αγκίρε από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στη περιοχή με στόχο τον Μπένσοπ ο οποίος ήταν σε θέση βολής, εξαιρετική άμυνα του Μπάλαζιτς!

- 17' Ο Θεοδώρου στη περιοχή του Απόλλωνα, ο Κύπριος διεθνής επιθετικός βρέθηκε στο έδαφος μετά από μονομαχία με τον Χάμπο. Από την επαναληπτική προβολή ο Χάμπος βρίσκει κάτω χαμηλά στο πόδι τον ποδοσφαιριστή της ΕΝΠ. (ANAΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ μετά το ματς από τον ΡΕΦίνιο)

- 23' Καλά οχυρωμένη στο δικό της "μισό" η ομάδα του Γιανέφσκι έχει κλείσει τους διαδρόμους προς τη περιοχή του Κλέιμαν.

- 26' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματέι από πλάγια αριστερά, εύκολα ο Κλέιμαν.

- 27' Μεγάλη φάση για την ΕΝΠ, ο Βαρέλα μέσα στη περιοχή, το δυνατό σουτ, το βγάζει ο Μολ! Εξαιρετική προσπάθεια του Βαρέλα που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε το σουτ αλλά ο Ελβετός είπε εντυπωσιακά "όχι".

- 30' ΄Ο Παπουλής μπαίνει από πλάγια στην περιοχή του Κλέιμαν όμως ο διαιτητής σταματά την φάση για οφσάιτ. Στην επαναληπτική προβολή φαίνεται ότι ο Ελλαδίτης είναι στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς της Ένωσης.

- 33' Φάουλ του Χάμπου στον Βαρέλα μετά που χτύπησε την μπάλα ο ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ. Αχρείαστη η κίνηση του Χάμπου. Δεν τιμωρείται από τον ρεφ.

- 36' Ωραία συνεργασία Ματέι - Παπουλή, ο τελευταίος το πλασέ άουτ η μπάλα.

- 41' Αδύναμο πλασέ του Μπένσοπ μετά από κόρνερ του Αγκίρε, μαζεύει ο Κλέιμαν.

- 42' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τον Απόλλωνα! Ο Παπουλής μπροστά σε κενό τέρμα δεν μπορεί να σκοράρει. Ο Μπένσοπ κάθετα στον Πέδρο, με τον Πορτογάλο να κάνει παράλληλη πάσα στον Παπουλή ο οποίος μόνος και αφύλακτος αλλά αστοχεί!

- ΕΝΑ λεπτά  η καθυστέρηση

- 45+1' Σουτ του Ματέι, μακριά από την εστία.

ΤΕΛΟΣ ημιχρόνου

- Έναρξη στο Β' ημίχρονο

- 50' Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Απόλλωνας να επιτίθεται και την ΕΝΠ να είναι στο δικό της μισό.

- 51' Σέντρα του Ενσούε, ο Μπένσοπ δεν βρίσκει τη μπάλα, μαζεύει ο Κλέιμαν.

- 52' Σουτ του Ντένιτς εκτός περιοχής, άστοχο.

- 56' Μέσα ο Ροσκόπφ, εκτός ο Ματέι. Ντεμπούτο για τον Αργεντινό φορ.

- 58' Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα, κόρνερ του Αγκίρε, ο Γιούστε το κεφάλι, η μπάλα περνάει παράλληλα και πάει άουτ. Δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα οι Ενσούε και Μπένσοπ!

- 59' Καθοριστική παρέμβαση του Ενσούε πριν γίνει επικίνδυνος ο Ουντότζι μέσα στη περιοχή.

- 60' Στην κόντρα ο Απόλλωνας πήγε να γίνει απειλητικός, ο Ροσκόπφ έβαλε την μπάλα μπροστά πήγε να φύγει απέναντι από τον Κλέιμαν, ο Μπάλαζιτς με προβολή διώχνει σωτήρια!

- 61' Διπλή αλλαγή για την ΕΝΠ, Σαντίκ και Κρίστης Ανδρέου στις θέσεις των Ρουσιά και Ουντότζι.

- 62' Κίτρινη ο Πέδρο σε φάουλ πάνω στον Κοσμά.

- 65' Σουτ του Ροσκόπφ από πλάγια θέση, άουτ η μπάλα.

- 67' Νέα τελική από τον Απόλλωνα, ο Ντένιτς δυνατό συρτό σουτ, σε ετοιμότητα ο Κλέιμαν.

- 69' Πολιορκεί ο Απόλλωνας τους "βυσσινί" στα τελευταία λεπτά, αμύνεται πολύ καλά η ΕΝΠ. Είναι εμφανής η δυσκολία της ομάδας του Αυγουστή να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Κλέιμαν.

- 71' Σουτ του Ντένιτς μέσα από την περιοχή, ο Κλέιμαν σε σωστή θέση!

- 72' ΓΚΟΛ η ΕΝΠ και 0-1!!! Ο Βαρέλα!!! Φοβερή αντεπίθεση για τους "βυσσινί" ο Θεοδώρου πέρασε στον Βαρέλα και αυτός μέσα από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

- 73' Μέσα ο Φακούντο Περέιρα, εκτός ο Ντένιτς

- 78' Εκτός ο Χάμπος, στον αγωνιστικό χώρο ο Πίττας.

- 80' Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας εντείνει τις επιθετικές του προσπάθειες για να ισοφαρίσει, κρατά η ΕΝΠ.

- 81' Άψογο κατέβασμα του Μπένσοπ, ο Παπουλής σε θέση βολής κάνει το σουτ, διώχνει ο Κλέιμαν, και απομακρύνει ο Μπάλαζιτς!

- 84' Κόρνερ του Πέδρο, κεφαλιά ο Ενσούε, άουτ η μπάλα.

ΤΕΣΣΕΡΑ τα λεπτά των καθυστερήσεων

- 90+2' Ο Μπένσοπ από πλάγια θέση απέναντι από τον Κλέιμαν, ο Ισραηλινός σε ακόμη μια σπουδαία απόκρουση.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ Η ΕΝΠ!!!

Εντεκάδες

Απόλλωνας: Μολ, Γιούστε, Χάμπος, Ενσούε, Ντένιτς, Σακέτι, Ματέι (Ροσκόπφ 56'), Ζοάο Πέδρο, Αγκίρε, Παπουλής, Μπένσοπ

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αντωνιάδης, Βασιλείου, Περέιρα, Ψύχας, Σαρδινέρο, Πίττας, Ροσκόπφ

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Σταρόκιν, Βαρέλα, Θεοδώρου, Κοσμά, Ουντότζι (Κρίστης 61'), Μπαρμπόζα, Αμπαρτζουμιάν, Ρουσιάς (Σαντίκ 61'), Μπάλαζιτς, Μαϊσουράντζε

Στον πάγκο: Πέτρου, Μουλαζίμης, Κουμής, Ανδρέου, Ροντρίγκες, Αγκίρι, Κολοκούδιας, Κυριάκου, Σαντίκ

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α' Βοηθός Διαιτητής : Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής:Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής : Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας :Δημητρίου Ανδρέας

Αντώνης Κωνσταντινίδης - Χριστόφορος Μιχαηλούδης