Βαριά καμπάνα 50 χιλ. ευρώ στον Ερμή για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο ματς με την ΕΝΠ


Χρηματική ποινή ύψους 50 χιλιάδων ευρώ επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ στον Ερμή για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στον αγώνα του Κυπέλλου COCA –COLA Α’ Β’ Κατηγορίας  με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου που διεξήχθη στις 19/01/2022 .

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, σύμφωνα με τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFΑ διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι η στοιχηματική αγορά κατέδειξε πως κάποιοι από τους στοιχηματίζοντες είχαν προηγούμενη γνώση ότι ο Ερμής θα έχανε τον αγώνα με 5 τέρματα διαφορά, γεγονός που θα απέφερε σημαντικά στοιχηματικά κέρδη.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο Αθλητικός Δικαστής, «αποδέχομαι πλήρως το συμπέρασμα της συγκεκριμένης επιτροπής της UEFA ότι η ασυνήθιστη αυτή στοιχηματική δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την ομάδα του Ερμή για να αποκομίσει οικονομικό όφελος από τις στοιχηματικές αγορές».

Παράλληλα, τονίζει πως με έμφαση ότι σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του εν λόγω κανονισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, θεσμοθετήθηκε ότι η διάπραξη αδικήματος εδράζεται όταν και εφόσον η αρμόδια επιτροπή της UEFA καταλογίζει και/ή αποδίδει υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο.

«Ως εκ τούτου με βάση την ενημέρωση την οποία η ΚΟΠ έλαβε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA είναι ξεκάθαρο ότι στον αναφερόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο του Ερμή», αναφέρει.

Ενόψει των πιο πάνω και σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική πρόνοια του Πειθαρχικού Κανονισμού, ο Δικαστής επέβαλε στο σωματείο του Ερμή πρόστιμο €50.000.

Η πιο πάνω χρηματική ποινή με βάση το άρθρο 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών πρέπει να πληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Πηγή: ΚΥΠΕ