Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου: Ο Δήμαρχος μας αποκαλεί προδότες επειδή είχαμε αντίθετη άποψη - Είμαι περήφανος για την απόφασή μας


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η συζήτηση για την ανάπλαση του κέντρου στο Παραλίμνι, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου, αλλά και ανάμεσα στους Δημότες.


 Την αρχή έκανε ο κ. Πυρίλλης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τους επτά Δημοτικούς Συμβούλους διότι τάχθηκαν κατά της απαλλοτρίωσης συγκεκριμένων κτιρίων, κάτι που - αν γινόταν - θα είχε ως συνέπεια να "ξεσπιτωθούν" επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εκεί για πολλά χρόνια.


Τη σκυτάλη πήρε ο Χρυσόστομος Φλουρέντζου χθες, ο οποίος με post του, απάντησε σε όσα τους καταλογίζει ο κ. Πυρίλλης. 

Το βράδυ της Πέμπτης, ήταν σειρά του Αντιδημάρχου, κ. Αβράμη Μουλαζίμη, να τοποθετηθεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "είμαι περήφανος που εμείς οι επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν βγάλαμε στο δρόμο 40 οικογένειες".

Τονίζει παράλληλα ότι "δεν μπορεί ο δήμαρχος να μας αποκαλεί προδότες επειδή είχαμε αντίθετη άποψη απ΄αυτόν". 

Σαφές είναι και το υπονοούμενό του για το ποιοί έχουν συμφέροντα, λέγοντας ότι "άλλοι έχουν περιουσία που επηρεάζεται. Άλλοι έχουν προσωπικά συμφέροντα και ήθελαν να καταστρέψουν 40 οικογένειες, όχι εμείς..."

Αυτούσια η ανακοίνωσή του Αντιδημάρχου Παραλιμνίου:

"ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ-ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ
Είμαι περήφανος που είμαι ένας από τους εφτά που ακύρωσαν την απαλλοτρίωση στην πλατεία Παραλιμνίου. Είμαι περήφανος γιατί δεν βγάλαμε στο δρόμο 40 οικογένειες. Είμαι περήφανος γιατί αποφασίσαμε δημοκρατικά και όχι δικτατορικά. Είμαι περήφανος γιατί ο κόσμος μας εξέλεξε για να του βρίσκουμε δουλειές και όχι να του καταστρέφουμε τις δουλειές του. Είμαι περήφανος γιατί προστατέψαμε τις περιουσίες 40 οικογενειών. Είμαι περήφανος που είμαι ένας από τους εφτά που δεν έβγαλαν 40 οικογένειες στο δρόμο.



Οι αγγελίες (για εργασία, ακίνητα, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά, επαγγελματικό & οικιακό εξοπλισμό κ.α.)  στο Νέα Αμμόχωστος, διαβάζονται από χιλιάδες επισκέπτες! 

Καταχώρησε τη δική σου πατώντας ΕΔΩ. (Τώρα και στα αγγλικά) 


Είναι το ολιγότερο ατυχείς οι αναφορές του Δημάρχου περί προδότες. Ο Δήμαρχος προκαλεί με τις τοποθετήσεις του. Δεν μπορείς κ. Δήμαρχε σε καμία των περιπτώσεων να αποκαλείς προδότες τον Αντιδήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους γιατί είχαν αντίθετη άποψη. Πρέπει Δήμαρχε να μάθεις να σέβεσαι και την αντίθετη άποψη. Να μάθεις να σέβεσαι την πλειοψηφία και την Δημοκρατία. Το ολιγότερο που έχεις να κάμεις Δήμαρχε είναι να απολογηθείς δημόσια.


Η δικτατορία δεν περνά Δήμαρχε και αυτό να το βάλεις καλά στο μυαλό σου. Αντί να σεβαστείς τις δημοκρατικές διαδικασίες και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βγήκες να μας κατηγορήσεις. Προσωπικά θα με βρίσκεις πάντα μπροστά σου εάν συνεχίσεις να κατασπαράζεις τις περιουσίες των Δημοτών μας. Για αυτό και από τώρα και το εξής να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός και για οποιαδήποτε άλλα έργα έχεις στο μυαλό σου.


ΝΑΙ στο έργο στην πλατεία. ΝΑΙ στα έργα στο Παραλίμνι. ΟΧΙ στην καταστροφή 40 οικογενειών. ΟΧΙ στην κατασπάραξη των περιουσιών του κόσμου. ΝΑΙ στην δημοκρατία και ΟΧΙ στην δικτατορία. Την περιουσία του κόσμου κανείς δεν μπορεί να την διαβουλεύεται ερήμην του. Ούτε ακόμη και εάν είναι ο Δήμαρχος.


Κατηγορηθήκαμε από τον Δήμαρχο για προσωπικά συμφέροντα. Και ερωτώ κ. Δήμαρχε. Ποιοι έχουν προσωπικά συμφέροντα στην ανάπλαση της πλατείας; Ποιοι από εμάς τους εφτά έχουν περιουσίες στην πλατεία;  Έχω εγώ περιουσία που επηρεάζεται;  Έχω εγώ συμφέροντα; Άλλοι έχουν περιουσία που επηρεάζεται. Άλλοι έχουν προσωπικά συμφέροντα και ήθελαν να καταστρέψουν 40 οικογένειες...
Σε άκουσα επανειλημμένα σήμερα να μας λες ότι θα πληρώσεις με δικά σου έξοδα για να βάλεις το κτίριο στα σχέδια και να το παρουσιάσεις στον κόσμο. Ακόμη και τώρα επιμένεις. Ακόμη και τώρα δεν σέβεσαι την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτω η Δημοκρατία. Φοαρταλλίκκια στην πάντα Δήμαρχε. Εάν κρατάς πολλά λεφτά και έχει περίσσευμα είναι προτιμότερο να τα δώσεις σε οικογένειες που πεινούν και δυστυχούν. Φαίνεται ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσεις ότι η απαλλοτρίωση έχει ακυρωθεί στην τελευταία συνεδρία. Για αυτά σταμάτα να εμπαίζεις με την νοημοσύνη του κόσμου.


Γιατί κ. Δήμαρχε το έργο για το πολυώροφο πάργκινγκ δεν το πήραμε σε δημόσια διαβούλευση; Γιατί κ. Δήμαρχε δεν βάζεις και το κτίριο μέσα στα τρισδιάστατα σχέδια της πλατείας; Σε άκουσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα να μας λες εκ΄ των υστέρων ότι θα έπαιρνες σε δημόσια διαβούλευση και το έργο στην πλατεία.  Απλά προσπαθείς να δικαιολογηθείς εκ΄ των υστέρων.


Καλώ τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να προβεί άμεσα σε έρευνα για όλα τα έργα που έχουν γίνει, αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν, για να μάθει ο κόσμος κ. Δήμαρχε ποιοι έχουν χωράφια ή περιουσίες που μέσα από αυτά τα έργα επωφελήθηκαν ή θα επωφεληθούν.
Συγχαρητήρια και στους έξι Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παλληκάρια και όρθωσαν ανάστημα και είπαν ΟΧΙ στην εξόντωση 40 οικογενειών."