Παραλίμνι: "Πόλεμος" για την ανάπλαση του κέντρου - Η ανακοίνωση του Δημάρχου


Έντονες είναι οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου στο Παραλίμνι, σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, έργο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η απαλλοτρίωση του πιο πάνω, κτιρίου στο οποίο λειτουργούν επιχειρήσεις.


Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το σχέδιο θα τεθεί σε
 - ενώ απευθυνόμενος στους δημότες - κατηγορεί ευθέως συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους ότι "αποφάσισαν την ακύρωση της απαλλοτρίωσης στερώντας σας το δικαίωμα να έχετε λόγο και φωνή στη συνδιαμόρφωση της ταυτότητας του τόπου μας".

Η ανακοίνωση του κ. Πυρίλλη:

"Συνεχίζουμε χωρίς ταυτότητα!

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/συνδημότες,
Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε ο σχεδιασμός ανάπλασης της κεντρικής περιοχής του Δήμου μας ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον σας τις επόμενες ημέρες με την παράθεση ολοκληρωμένων τρισδιάστατων σχεδίων, έτσι ώστε να εκφράσετε τις απόψεις σας στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη πριν την τελική υποβολή τους για αδειοδότηση και υλοποίηση.


Με επίμονες και επίπονες προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια προβαίναμε στην υλοποίηση όλων μας των αποφάσεων. Δυστυχώς, κατά την ψεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ακύρωσης της απαλλοτρίωσης των κτιρίων που παρουσιάζονται στην πιο πάνω φωτογραφία, κατόπιν αιτήματος μελών του Δ.Σ. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίας, τέθηκαν προς ψήφιση δύο προτάσεις. 
Η μία ήταν η ακύρωση της απαλλοτρίωσης και η δεύτερη ήταν να σας παρουσιάσουμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό όλης της κεντρικής περιοχής του Δήμου μας όπως σχεδιάστηκε σε τρισδιάστατη απεικόνιση ώστε να σας δοθεί το δικαίωμα να εκφράσετε τις απόψεις σας μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά να παρθεί απόφαση.


Οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τα μέλη του Δ.Σ κ. Αβραάμ Μουλαζίμης, κα. Τασούλα Τσόκκου, κ. Τάσος Βλίττης, κ. Χρυσόστομος Φλουρέντζου, κα. Μαρία Μουλαζίμη, κ. Στάθης Κωνσταντίνου και κ. Σταύρος Νεοφύτου αποφάσισαν την ακύρωση της απαλλοτρίωσης στερώντας σας το δικαίωμα να έχετε λόγο και φωνή στη συνδιαμόρφωση της ταυτότητας του τόπου μας.


Τα προσωπικά, συγγενικά και επαγγελματικά συμφέροντα καθόρισαν το αποτέλεσμα. Λυπούμαι πραγματικά."