Υπ. Εργασίας για βουλευτή Αμμοχώστου: "Νιώθω ντροπή!"


Σκληρή απάντηση έδωσε η Υπουργός Εργασίας στη Βουλευτή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Σκεύη Κουκουμά, η οποία μιλώντας το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, διερωτήθηκε "πότε η κα. Αιμιλιανίδου πρόλαβε να μελετήσει το πόρισμα" και άφησε αιχμές ότι συνέγραψε την έκθεση με την Επίτροπο Διοικήσεως για το θάνατο του 15χρονου Στυλιανού. 

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Εργασίας είπε:

"Εάν η κα. Κουκουμά πιστεύει ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί και οι Υπουργοί γράφουν μαζί πορίσματα που στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκει ευθύνες του Τμήματος που αφορά το Υπουργείο. Αισθάνομαι ντροπή για αυτά που είπε επειδή θίγει αξιοπρέπεια ανθρώπων, ανεξάρτητους θεσμούς και υποτιμούν τη νοημοσύνη αυτούς που ακούνε. Υπονοεί ότι το πόρισμα ήταν καθοδηγούμενο; Θέλουν έρευνες ή δεν θέλουν; Τέτοιες αναφορές προσβάλλουν πρώτα τον ίδιο που τις λέει".

H Yπουργός Εργασίας είπε ότι αποφασίστηκε η διαθεσιμότητα τεσσάρων λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας προσθέτοντας ότι έχει διοριστεί ερευνώντας λειτουργός που θα διερευνήσει πιθανόν πειθαρχικές ευθύνες.  

"με βάση το νόμο γίνεται η πειθαρχική έρευνα και τα πορίσματα του ερευνώντα λειτουργού αποστέλλονται στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει τα πιθανά αδικήματα και μετά στην Επιτροπή Δημόσια Υπηρεσίας για να καταλήξει εάν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα".