Παραλίμνι: Αφιερωματική έκδοση του Πάτερ Αυγουστίνου στη μνήμη του ΠαπαΚωνσταντή


Στην έκδοση βιβλίου στη μνήμη του ΠαπαΚωνσταντή, ο οποίος διακόνησε σαν ιερέας το Παραλίμνι από το 1954 μέχρι και τον πρόωρο θάνατό του το 1984, προχώρησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπλης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αυγουστίνος Κκαράς.

Στην όμορφη και ενδιαφέρουσα αυτή κίνηση συνέβαλε και η οικογένειά του ΠαπαΚωνσταντή, η οποία παρείχε στον Πάτερ Αυγουστίνο πολύτιμες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες.

Σκοπός της έκδοσης, "είναι να φέρει στη μνήμη των παλαιοτέρων την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου και ταυτόχρονα να οδηγήσει τους νεότερους σε ζωντανή επαφή με έναν γνήσιο κληρικό, ο οποίος μας διδάσκει με τα έργα του το μεγαλείο της διακονίας και αγάπης προς την γενέτειρά μας το Παραλίμνι".

Αυτούσια η ανάρτηση του Πάτερ Αυγουστίνου:

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκλήρωσα μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες. Την σκέψη μου για την αφιερωματκή αυτή έκδοση στη μνήμη του ΠαπαΚωνσταντή τη μοιράστηκα με την εγγονή του και πολύ καλή μου φίλη και συμμαθήτρια Nilia Fitiri, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να την υλοποιήσω. 

Εμείς οι νεότεροι έχουμε χρέος ιερό, να προβάλλουμε τα σεβάσμια εκείνα πρόσωπα της Εκκλησίας και του τόπου μας, που σε χρόνια δύσκολα και σε αντίξοες συνθήκες διακόνησαν με αυτοθυσία τις πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των ανθρώπων. 

Μια τέτοια προσωπικότητα υπήρξε και ο αείμνηστος ΠαπαΚωνσταντής, που με ένθεο ζήλο διακόνησε σαν ιερέας το Παραλίμνι από το 1954 μέχρι και τον πρόωρο θάνατό του το 1984.

Η μικρή αυτή έκδοση είναι μια ελάχιστη τιμή προς το πρόσωπό του, αλλά ταυτόχρονα και τιμή προς την οικογένειά του και το Παραλίμνι ολόκληρο. 

Σκοπός της έκδοσης είναι να φέρει στη μνήμη των παλαιοτέρων την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου και ταυτόχρονα να οδηγήσει τους νεότερους σε ζωντανή επαφή με έναν γνήσιο κληρικό, ο οποίος μας διδάσκει με τα έργα του το μεγαλείο της διακονίας και αγάπης προς την γενέτειρά μας το Παραλίμνι. Αυτό αποτελεί και μια παρακαταθήκη για όλους μας, ώστε γνώμονας της πορείας μας να μην είναι το προσωπικό συμφέρον, αλλά η αγάπη και η προσφορά προς το σύνολο, προς τον τόπο μας και προς τον κάθε άνθρωπο. 

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια του μακαριστού ΠαπαΚωνσταντή για την εμπιστοσύνη τους και για τις πολύτιμες πληροφορίες και φωτογραφίες που μου χορήγησαν. 

Εύχομαι η παρούσα έκδοση να ωφελήσει όλους μας πνευματικά και ουσιαστικά και να μας δώσει ιδέες και κίνητρα προσφοράς, θυσίας και διακονίας μέσα στην κοινωνία μας. 

Το βιβλιαράκι αυτό θα διανέμεται δωρεάν αρχής γενομένης από την Κυριακή 30/5 στον άγιο Παντελεήμονα, όπου θα τελεστεί και το ετήσιο μνημόσυνό του. Να έχουμε την ευχή του!