Κακοποίηση σκύλου Αγ. Νάπα: Στρατιώτες δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο για τον Μπρούνο


Παγκύπρια κατακραυγή και σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η βάναυση μεταφορά του Bruno, του σκύλου φύλακα στρατοπέδου στην Αγία Νάπα, από δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο Bruno κακοποιήθηκε, με τη δικαιολογία ότι μπήκε σε μια... δεξαμενή! Θεωρήθηκε «επικίνδυνος» από κάποιους, οι οποίοι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο καταφύγιο Αγίας Νάπας, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Οι σκληρές εικόνες της μεταφοράς του, συνεχίζουν να προκαλούν σάλο με όλους να ζητούν την μεταφορά του πίσω στο χώρο του στρατοπέδου. Οι φίλοι του μάλιστα, οι στρατιώτες του στρατοπέδου Ισαάκ και Σολωμού, δημιούργησαν ένα βίντεο με την κακοποίηση αλλά και τις όμορφες στιγμές με τον Bruno.Το βίντεο έγινε viral, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

«Πάρτε τον Bruno πίσω στο σπίτι του», ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις και χρήστες του διαδικύου, ενώ για το θέμα παρενέβη και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, ζητώντας άμεση διερεύνηση του περιστατικού. 


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος κριθεί ένοχος για κακοποίηση ζώου βρίσκεται αντιμέτωπος μέχρι και με 12 μήνες φυλάκιση ή και 10,000 ευρώ πρόστιμο. Εάν κακοποιήσει ξανά ζώο τότε τη δεύτερη φορά  είναι αντιμέτωπος με 24 μήνες φυλάκιση ή και 20,000 ευρώ πρόστιμο.

.

.

ΠΗΓΗ: reporter.com.cy