Επικίνδυνος δρόμος στο Παραλίμνι

Σε παράπονο που εκφράζει ιδιοκτήτης χωραφιού στο Παραλίμνι στη στήλη "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ", της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", αναφέρει ότι υπάρχει μια επικίνδυνη στροφή στην οδό Ακεφάλου, στην οποία έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα και καλεί τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος!


Διαβάστε το παράπονο του αναγνώστη και πιο κάτω την απάντηση της εφημερίδας που επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα: 

"Είμαι πρόσφυγας από χωριό της επαρχίας Κερύνειας. Πριν από 30 περίπου χρόνια αγόρασα ένα χωράφι στο Παραλίμνι και συγκεκριμένα στην οδό Ακεφάλου. Φύτεψα σε αυτό διάφορα δέντρα, τα οποία περιποιούμαι διότι μου αρέσει η κηπουρική. Εδώ κοντά, υπάρχει μια επικίνδυνη στροφή στον κύριο δρόμο, στην οποία εγώ ο ίδιος είδα να σημειώνονται κατά καιρούς 4 – 5 τροχαία ατυχήματα. Ευτυχώς δεν είχαμε δυστύχημα, όμως τίποτε δεν μας αποκλείει κάτι τέτοιο. Πριν από ένα μήνα, ένας νεαρός που οδηγούσε μοτοσυκλέτα, κτύπησε σε αυτό το σημείο και τον μετέφεραν με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ευτυχώς έζησε.
Στον συγκεκριμένο δρόμο, τελευταία αυξήθηκε ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ή και δυστυχήματος και αυτό επειδή ακακίες που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου, μεγάλωσαν και κάλυψαν τον οδικό φωτισμό αλλά κυρίως εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών από το πεζοδρόμιο. Όπως πρόσεξα, κάποιοι από αυτούς, αντί να σκύψουν και να περάσουν κάτω από τα δέντρα, επιλέγουν να κατέβουν από το πεζοδρόμιο και να περπατήσουν για λίγο στον πολυσύχναστο αυτό δρόμο, διακινδυνεύοντας έτσι τη ζωή τους.
Από τον συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται καθημερινά πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι του Δήμου Παραλιμνίου, όμως όπως φαίνεται, κανένας δεν ενημέρωσε το αρμόδιο τμήμα του δημαρχείου, ώστε να στείλει συνεργείο για κλάδεμα των δέντρων και επίλυση του προβλήματος.
Ελπίζω με τη δημοσίευση της επιστολής μου, να ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος Παραλιμνίου και να λύσει το πρόβλημα προτού θρηνήσουμε θύματα.
Χριστόδουλος"


Απάντηση εφημερίδας:

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία η εφημερίδα, ανέφερε στη στήλη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ευθύνη των Δημοσίων Έργων γι' αυτό και ζήτησε από τον δημνοσιογράφο του Φιλελεύθερου να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε να μπορέσουν να επιληφθούν του θέματος το συντομότερο δυνατόν, προτού προκληθεί κάποιο τροχαίο.

Τα κεντρικά γραφεία των Δημοσίων Έργων επέδειξαν ενδιαφέρον και είπαν ότι θα ενημερώσουν αμέσως τον επαρχιακό διευθυντή τους στην επαρχία Αμμοχώστου, ώστε να στείλει αμέσως συνεργείο για να γίνει το απαραίτητο κλάδεμα.

Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες