Επ. Αμμοχώστου: Στο "περίμενε" οι τουριστικές επιχειρήσεις


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ "ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ" ΕΔΩ


Είμαστε μια ανάσα από την Β΄ φάση χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα των Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης και οι επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα στο "περίμενε" από την Κυβέρνηση η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος!

Οι επιχειρηματίες (όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο laimitomos) προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Υφυπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν (για τον τρόπο λειτουργίας κλπ), ωστόσο δεν ανταποκρίνεται κανείς. 

Επιπρόσθετα, όπως πληροφορείται το Νέα Αμμόχωστος, ζητούν από την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα σε ανακοίνωση, με την οποία να ενημερώνει το πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια, αλλά και από ποιες χώρες θα δεχτεί η Κύπρος τουρίστες, προκειμένου να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα οι επιχειρηματίες και να πορευτούν αναλόγως.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι για να ανοίξει μια επιχείρηση - όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί  κάποιος - πρέπει να γίνει και η κατάλληλη προετοιμασία. Κι αυτό απαιτεί χρόνο, κόπο και κυρίως χρήματα. Όπως ανέφερε και κάποιος εστιάτορας στο neAmmochostos, "πότε θα ενημερωθούμε, πότε θα προετοιμαστούμε, πότε θα ανοίξουμε και με ποιες προϋποθέσεις  θα λειτουργήσουμε;"

Είναι κατανοητό ότι για να παρθούν κάποιες αποφάσεις χρειάζεται η συνεργασία διάφορων Υπουργείων - με αυτό του "Υγείας" να έχει πάντα τον πρώτο λόγο - ωστόσο πρόκειται για εύλογα ερωτήματα τα οποία ο Υφυπουργός Τουρισμού (ο οποίος διορίστηκε για να βρίσκεται, εκτός των άλλων, κοντά στους επαγγελματίες του τουρισμού) επιβάλλεται να δώσει άμεσα απαντήσεις, καθώς υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που... φυτοζωούν, ενώ διακυβεύονται και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Λ.Τ

Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου